Liten stall, men dyktige spillere

Elnesvågen blant favorittene i 4. divisjon.

Mye rutine: Trenerne Bjørn Espen Vatne (t.v.) og Kurt Mørkøre leder Elnesvågen inn i ny sesong, og de har med seg mange erfarne spillere.FOTO: ERIK BIRKELAND 

Sport

Elnesvågen og Omegn IL går løs på en ny 4. divisjonssesong med større rutine enn de fleste av motstanderne – både på banen og på trenerbenken.

Kurt Mørkøre og Bjørn Espen Vatne har fortsatt treneransvaret, men måtte ta en ringerunde for å få «gamlegutta» blant spillerne til å fortsette.


Vi følger lokalfotballen

Ny livetjeneste for lokalsporten.


– Det var ei forutsetning for meg at de sa ja, ellers hadde jeg ikke blitt trener, sier Kurt Mørkøre.

Det betyr at Kristian Benjaminsen og Kjetil Brudeset skal sette motstandernes forsvarere på prøve også denne sesongen. Peter Berg Hestad gjør også comeback i den røde EOIL-trøya.

– Liten stall

Elnesvågen har også fått Jannik Weum i stallen. 26-åringen, med gutte- og juniortida i MFK og Træff, kan bli en verdifull tilvekst. De siste sesongene har han spilt for trønderklubbene Tiller og Rødde, og futsal for Nesjar og Sandefjord.


Fra Anfield til Reknesbanen

Sivert Beinset (22) var talentfull keeper i MFK. Nå blir han spiss på Træff-laget til keeperbror Andreas


– Vi har også fått nye spillere fra lokale klubber, så stallen er veldig bra. Men vi har bare atten spillere, det gjør oss litt sårbare for skader, sier Mørkøre.


– AK er favoritt

EOIL-treneren tror hans eget lag kan holde seg i toppsjiktet i årets 4. divisjon.

– Ja, men jeg holder Averøykameratene som favoritt. Sunndal har mistet mange av sine veteraner. Begge de to kom ned fra 3. divisjon. Ellers tipper jeg at Eide vil prestere bra etter opprykket, sier Mørkøre.

Elnesvågens åpningskamp mot Åndalsnes er snudd og skal spilles på Øran lørdag. Årsaken er kollisjon med en cup for yngre lag på kunstgresset på Tornes.

Laget skal ha ytterligere to bortekamper, mot Eidsvåg og AK, før det blir hjemmekamp i fjerde serierund. Da blir Eide mot-stander – på Elnesvågen stadion.

Kveldens 4. divisjonskamper: Eide - Sunndal, AK - Vestnes Varfjell, Frei - Eidsvåg og Midsund - Dahle. Surnadal - Træff 2 spilles på mandag.

PS. Det er ingen lag fra vårt område som spiller i mennenes 3. divisjon denne sesongen. Andre lokale serier har kampstart neste helg.