Vil ha hjem storesøster

Når Molde og Sola møtes i eliteserien neste sesong, spiller Sherin Obaidli i rød drakt om søstrene Anniken og Mona får bestemme.

De tre søstrene Sola-spilleren Sherin Obaidli fikk hjelp av søstrene Anniken (t.v.) og Mona etter at hun skadet seg i søndagens kamp mot Molde i Idrettens Hus.  Foto: ERIK BIRKELAND

Sport

–Jeg har snakket med Sherin. Vi prøver å få henne hjem, men det er vanskelig, sier Anniken Obaidli.

– Jeg skulle ønske på det sterkeste at ho kom hjem igjen, så vi får spille tre søstre på samme lag, sier Anniken.

Sherin bekrefter at det er en plan de har hatt i mange år.

– Helt siden vi var små har vi snakket om at vi skulle prøve å spille på samme lag når vi ble seniorer. Det er jo veldig kjekt at de vil ha meg hjem, sier Sherin.

Trives i Sola

Hun har banket inn 78 mål for Sola denne sesongen, mens søstrene Anniken og Mona har scoret henholdsvis 114 og 63 mål for Molde.

 Sherin kommer derimot ut på topp i statistikken over utvisninger. Med dagens ene tominutter endte hun på 20 i løpet av sesongen, mest i hele 1. divisjon.

– Jeg håper at hun kommer hjem, men vet at hun trives veldig godt i Sola, sier Mona om storesøsteren.

Etter det Romsdals Budstikke erfarer har det vært dialog mellom Molde HK og Sherin Obaidli. Hun og Sola har en gjensidig opsjon på ett års forlengelse av kontrakten som skal forhandles i løpet av våren.

– Nå skal vi ha en pause fra håndballen, så skal vi se på neste sesong. I Sola har jeg fått mye tillit og fått spille mye etter skaden jeg hadde. Miljøet er veldig godt, så jeg trives i Sola, sier Sherin.

Spesielt

For Sherin ble det en spesiell avslutningskamp på sesongen.

– Det er jo kjekt å spille mot søstrene sine, selv om vi aller helst skulle spilt på samme lag. Man prøver jo å være hyggelig med hverandre, men vi vet jo også at det hører med tøffe dueller til spillet, sier hun.

– Det var rart å spille på det som egentlig er hjemmebane. Å stå på motsatt banehalvdel, og ikke være på lag med publikum var veldig spesielt, forklarer Sherin om den første kampen mot Molde, i Molde. Hun skryter av moderklubben.

– Det er veldig kjekt at Molde lykkes. at de når målene de har hatt i mange år. Det er et bra miljø i laget og klubben støtter jentene godt, sier Sherin.

Tøff kamp

– Det føles fantastisk. Vi slår det eneste ubeseirede laget i serien, og kunne ikke avsluttet sesongen bedre. Vi skulle gi alt, og ha det gøy i dag, og det ga oss et bra resultat, sa en strålende fornøyd Anniken Obaidli etter å ha fått blomster og gratulasjoner.

Trener Einar Jonsson slapp jubelen løs og sang «We Are The Champion» sammen med spillerne sine på scena under seiersfesten etter kampen.

– Dette var en utrolig bra kamp. Det var mye godt spill, og vi presterte opp mot vårt beste i perioder. Vi var ofte i undertall på grunn av utvisninger, men så lenge det var like mange spillere på begge lagene synes jeg Molde var klart best. Med denne seieren understreket vi at dette er et eliteserielag, sa islendingen.

Han står uten kontrakt med MHK etter sesongen. Som Romsdals Budstikke skrev lørdag er det ennå ikke klart om treneren blir med opp i eliteserien. Dialogen fortsetter etter påske.