Skuffet i EM

Solheimdal tålte ikke høyden i Bulgaria.

Tok teten: Live Solheimdal gikk hardt ut i terrengløp-EM i bulgarske Samokov, men møtte veggen og endte på 29. plass.   Foto: THORE-ERIK THORESEN

Sport

Live Solheimdal (18) var tung både i beina og hodet da hun skuffet seg selv med 29. plass i EM i terrengløp.

Før søndagens løp i bulgarske Samokov hadde Molde-jenta forhåpninger om en plassering blant de ti beste.

- Det ble et veldig tungt løp og resultatet var skuffende for meg. Jeg hadde trent godt for dette og trodde jeg skulle klare en bedre plassering. Dette gikk ikke helt som planlagt, sier Solheimdal.

Valgte å bli hjemme

Størsteparten av den norske troppen reiste til Bulgaria tidlig i uka for å venne seg til høyden. Løypa ligger 1300 meter over havet.

- Jeg kjente allerede på oppvarminga at jeg var veldig tung i beina og litt tung i hodet. Det var helt sikkert på grunn av høyden. Det hadde kanskje vært en fordel om jeg hadde ladet opp her i fem dager, som de andre norske løperne, sier hun.

Solheimdal valgte å bli hjemme fordi den endelige beskjeden om avreise kom først én dag i forveien.

- Da hadde jeg allerede bestemt meg for å reise fra Steinkjer til Molde og hadde bestilt flybillett, så det ble ikke aktuelt for meg. Jeg var også litt skeptisk til opplegget fordi det ikke skulle være ledere til stede disse dagene. Men hvis det hadde passet, ville jeg nok tjent på å være her i forkant og bli vant til forholdene, sier Solheimdal.

Tok teten

Hun tok tidlig teten i feltet i U20-klassen, men fikk det veldig tøft utover i det fire kilometer lange løpet.

- Jeg åpnet hardt som vanlig og ledet den første runden. Så ble jeg litt redd for å gå på en smell og la meg litt bak. Det gikk bare saktere og saktere, og jeg kom aldri opp igjen. Kanskje trente jeg litt for hardt på lørdag, for da var jeg lett og fin. Da løpet startet var jeg ikke pigg, og etter hvert ble jeg bare sliten.

Hun ble nummer 38 i fjorårets mesterskap.

- 29. plass er ikke en dårlig plassering i et EM. Det var det beste jeg kunne få til i dag, så da må jeg være glad for det, sier hun.

Trener hardt

Solheimdal har for vane å trene hardt gjennom hele året. I motsetning til mange av konkurrentene har hun ingen planer om å ta det med ro resten av desember.

- Jeg tar ikke pauser, det passer ikke for meg. Nå skal jeg en tur til Gran Canaria og så direkte til Tenerife på en to uker lang treningsleir. Der skal jeg delta i et gateløp som jeg også var med på i fjor. Sånn får jeg se hvordan formen er sammenlignet med sist vinter. Løpet går over 10.000 meter, som er den distansen jeg liker best. Senior-NM i februar er det neste store målet nå. Der skal jeg løpe 3000 meter, sier Live Solheimdal.

Beste norske på 13. plass

Heidi Mårtensson fra Modum ble nummer 12 i U20-klassen, mens Elisabeth Angell Bergh fra Haugesund endte på 25. plass.

Gemma Steel fra Storbritannia og kenyanskfødte Polat Kemboi Arikan fra Tyrkia ble europamestere i seniorklassen. Vidar-løperen Sondre Moen ble beste norske på 13. plass.