Usikker på framtida

(Vestnes – Træff 2-6) Erik Brakstad har ledet Træff til kvalifisering, men vet foreløpig ikke om han skal trene laget neste sesong.
Sport

Lørdag sikret Træff opprykksplassen i 3. divisjon avdeling 18 med seier på Vestnes stadion. Dermed venter trolig dobbeltkamp mot Aalesund 2 i slutten av november, der det skal avgjøres hvem som rykker opp til 2. divisjon. Men Erik Brakstad vet fortsatt ikke om han skal trene Træff neste sesong. – Jeg har kontrakt ut denne måneden her og har ikke hørt noe fra Træff-ledelsen. Vi får se hva som skjer, sier Brakstad. Les også: Træff klare for opprykkskamp

Må satse mer.

Leder Vemund Smørdal i fotballgruppa vil ikke gi noe signal om hvem som blir Træff-trener neste sesong. – Erik har gjort en kjempejobb for oss i år, sammen med Roger Svendsen. Vi har avtalt at dette skal avklares i løpet av oktober, sier Smørdal. Se leservideo fra kampen her! Brakstad er uansett klar på at Træff må stable på beina en helt annen satsing hvis klubben klarer å ta steget opp et hakk. – Det kreves langt mer av alle involverte hvis vi rykker opp. Vi må ha andre løsninger i trener- teamet og hele apparatet må styrkes. Det går ikke an å trene et 2. divisjonslag ved siden av full jobb, sier Brakstad som nå er lærer på Bekkevoll ungdomsskole.

Trener på deltid.

Også Vemund Smørdal slår fast at Træff trenger et mer profesjonelt opplegg etter et eventuelt opprykk. – I tilfelle må vi forsterke stallen med to-tre sentrale spillere, helst en i hvert ledd. Dessuten må vi øke inntektene på markedssida og lønne en hovedtrener på deltid. Men aller først må altså Træff vinne kvalifiseringa, der Aalesund 2 blir motstander så sant ikke førstelaget rykker ned fra eliteserien. Da blir Herd motstander. – I utgangspunktet er Aalesund favoritt, men absolutt alt kan skje i en kvalifisering. I enkelte kamper snuser vi på 2. divisjonsnivået, men i lange perioder er vi ikke gode nok. Så vi må skjerpe oss kraftig hvis vi skal ha en mulighet, mener Erik Brakstad.

Keepertabber.

Vestnes Varfjell satte en støkk i Molde-laget lørdag da Ronny Leikarnes noterte sin scoring nummer 307 etter fem minutters spill. Keeper Andreas Beinset fomlet et enkelt skudd inn i mål. Men et straffespark fra Bertil Kjørsvik, en elegant avslutning fra Stian Rødal og et vakkert hodestøt fra Thomas Flemmen ga Træff komfortabel ledelse til pause.

To straffespark.

I andre omgang våknet hjemmelaget og la ned et godt stykke arbeid i en heroisk halvtime. Yngve Solevågseide reduserte på et frispark som Beinset burde reddet, men håpet ble knust da ballen traff hånda til Leikarnes to minutter etterpå. Kjørsvik puttet nok et straffespark, til voldsomme protester fra Vestnes-spillerne. – Jeg hadde panoramautsikt og det var en helt klar hands. Ingen tvil om straffesparket, sa dommer Helge Roar Åndal etter kampen. Stian Rødal og Martin Christiansen satte punktum til 6–2 med hver sin scoring. – Vi hadde kontroll før pause, men var veldig dårlige i andre omgang. Vestnes kjempet seg inn i kampen, men de ble slitne mot slutten. Vi vant komfortabelt, men var langt unna 2. divisjonsnivå, fastslo Erik Brakstad. PS: Vestnes Varfjell ble passert av Averøykameratene som slo Eidsvåg og endte tredje sist på tabellen. Dersom Træff rykker opp får Vestnes likevel beholde plassen i 3. divisjon. Sjekk alle resultater og tabeller i lokalfotballen her!