Til topps i CykelVasan

Hildegunn Gjertrud Hovdenak vann kvinneklassen i sykkelvarianten av Vasaloppet

Til topps Hildegunn Gjertrud Hovdenak (midten) jubler etter å ha tatt seieren i kvinneklassen i CykleVasan lørdag.  Foto: Thomas Holen

Sport

Hildegunn Gjertrud Hovdenak (28) fra Nesjestranda kunne lørdag motta seierskrans og gratulasjoner, etter å ha vunnet kvinneklassen av CykleVasan. Hovedpersonen var naturlig nok godt fornøyd etter å ha fullført løpet.

- Jeg regnet med å være med å kjempe om en plass på pallen på forhånd og fikk kjørt løpet slik som jeg måtte.

- Hadde du noen slagplan for løypa og rittet?

- Jeg kjenner løypa litt fra før og visste at det kommer en stigning tidlig. De første 150 høgdemeterne er veldig tunge og de kommer egentlig med en gang. Der var det bare å kjøre så hardt som jeg klarte og bite seg fast.

- Kvinnegruppa blir liggende midt inne blant gutta, så det er veldig uoversiktlig. I starten måtte jeg følge med på hvor de andre damene lå og holde følge. Mot slutten er vi tre stykker, og jeg legger meg på hjulet til hun som slo meg i grenserittet, som er taktikken hun brukte for å slå meg. Hun siste så ikke ut til å være noen ivrig spurter, forteller Hovdenak.

Moldenseren slo altså begge i sluttspurten. Resultatlista viser at det var tett i teten og dramatikk i innspurten: Hovdenakk ble dømt først i mål, hårfint foran svenske Jennie Stenerhag, som er oppført med samme tid.

Hun gjorde unna det 95 kilometer lange sykkelløpet frå Sälen til Mora i Sverige på tida 2.53.44. Løypa er omtrent den samme som i Vasaloppet.

- Løypa er omtrent identisk. Det er noen forskjeller, men de er ikke store, sier Hovdenak.

Arrangøren opplyser på sin nettside at den tøffeste utgava av årets CykleVasan (95 km) hadde 12.000 deltakere. Løpet var mer populært enn noen gang i år, det ble fulltegna på 3 minutt og 21 sekund.