Han jakter Moldes neste superspiss

Hør MFK-speider John Vik snakke om lista med potensielle nysigneringer.
Sport

Vik er gjest i denne ukas episode av RB-sporten. Tomrefjordingen har jobbet som speider i snart 20 år, og har de siste årene vært ansatt i Molde Fotballklubb.

John Vik forteller blant annet om hvordan han oppdaget Erling Braut Haaland som 13-åring, og at Sivert Mannsverk har vært hans ønskesignering de tre siste årene. Han kom til MFK i sommer – i konkurranse med blant andre Rosenborg.

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær (nede t.v.) så Molde spille treningskamp i Marbella i fjor sammen med blant andre MFK-speider John Vik  Foto: Jan Kåre Ness

MFK-speideren snakker også om sin arbeidshverdag, og hvordan han til enhver tid har en liste med spillere han anbefaler klubben å kjøpe. Nå jobber han blant annet med jakten på Moldes nye storscorer, som skal erstatte Ohi Omoijuanfo – som skal spille for serbiske Røde Stjerne fra 1. januar.

– Vi har noen navn inne, så skal vi prøve å finne et par til, sier Vik om spissjakten.

Sportsjournalist Martin Brøste og sportsleder Trond Hustad er også med i denne ukas episode. Den kan du høre øverst i denne saka eller der du vanligvis lytter til podkast.