Han var Moldes største supporter i Spania – fikk posesaus som takk

– Han var helt lik speakeren som ropte «gol, gol, gol».
Sport

Ole Erik Stavrum er gjest i denne ukas episode av RB-sporten. Molde-direktøren og MFK-spillerne reiste tirsdag fra Spania til Tyskland, hvor de skal gjøre unna de siste forberedelsene foran den avgjørende Europa League-kampen mot Hoffenheim torsdag kveld.

Direktøren forteller litt om hvordan oppholdet i Spania har vært og snakker om hvordan det var å være «hjemmelag» i den spanske byen Vila-real.

Mange bet seg merke i den ivrige «Molde-speakeren» på stadion, samt at Di Derres «Her kommer Molde» runget over stadionanlegget etter de tre MFK-scoringene.

– Det var spesielt. Den største og viktigste supporteren vi hadde var Flaco. Han var skikkelig spanjol, og helt lik han speakeren som ropte «gol, gol gol». Når «Her kommer Molde» kom hver gang vi scoret, ble det kult, forteller Stavrum i podkasten.

José Maria Avizanda Glaria, med kallenavn «Flaco», er tidligere MFK-spiller. Spanjolen jobber i dag med å skreddersy opplegg for utenlandske fotballag som er på treningsleir eller spiller kamper i Spania. I podkasten kan du høre om den spesielle betalingen han fikk som takk før MFK reiste videre til Tyskland.

Flaco (t.v.) kunne ta imot Manchester United-trenerne Ole Gunnar Solskjær og Richard Hartis i forbindelse med Moldes treningskamp mot Kongsvinger i Marbella for et år siden.  Foto: Jan Kåre Ness

Stavrum avslører også at en Molde-spiller kan bli solgt i løpet av de nærmeste dagene.

Knut Lillebakk, Carl Henrik Indbjør, Pernille Huseby og Martin Brøste diskuterer ellers den kommende storkampen.

Podkasten kan du høre øverst i denne saka eller der du vanligvis lytter til podkast.