PODKAST: Forteller om 40 år i MFK: - Det har vært som en regnbue over livet mitt

Kjell Erik Strømskag er gjest i ukas episode av podkasten «RB-sporten».
Sport

Smølaværingen Kjell Erik Strømskag kom til Molde fra Tromsø i 1981 for å begynne som turnuslege ved sjukehuset. Hans første møte med MFK var som klovn på enhjulssykkel på gamlestadion. 24. oktober debuterte Strømskag som MFK-lege i opprykkskampen borte mot Brann. Siden har han vært tilknyttet Molde Fotballklubb mer eller mindre kontinuerlig.

– Det var plutselig en ny verden som åpnet seg for meg. Det var starten på en ny dimensjon i livet mitt som har vært helt til nå. Det har vært som en regnbue over livet mitt med alle vennskapene, alle opplevelsene og alt det flotte jeg har fått være med på, sier Strømskag.

Kjell Erik Strømskag er gjest i ukas episode av «RB-sporten». BJØRN BRUNVOLL 

Legen har ledet det omfattende arbeidet med smittevernstiltakene rundt Molde Fotballklubb siden mars. Han har også vært sentral i Norges Fotballforbunds medisinske råd, som har utarbeidet protokollene som er godkjent av norske myndigheter.Strømskag forklarer hva som skjer i eliteserien og Europa League dersom en MFK-spiller skulle få korona.

Du får også høre historiene om da Åge Hareide måtte forlate banen etter at Strømskag bommet med en sprøyte, og da Andreas Lund ble tatt i forvaring på Molde sjukehus mistenkt for tjuveri av medikamenter.

Legen snakker om alt fra det sportslige eventyret i Champions League til nedturen da han fikk sparken i MFK etter en krangel om taushetsplikt med manager Gunder Bengtsson.

Strømskag forteller også om sine tanker rundt den utstrakte bruken av ulike smertestillende medisiner som var svært utbredt i fotballen tidligere.

Panelet består ellers av Ole Bjørner Loe Welde, Trond Hustad og Knut Lillebakk.

Du kan høre «RB-sporten» der du vanligvis lytter til podkast. Episoden kan også spilles av i vinduet øverst i denne saken.