Han har fulgt Arsenal i 44 år. Her er supporterens beste historier

Eirik Heen har sett sitt kjære Arsenal i England, Norge, Sverige og Japan. Når favorittlaget endelig kommer til Molde, vet han ikke om han slipper inn på stadion.
Sport

Heen er gjest i siste episode av podkasten «RB-sporten». Tema er Moldes trekning i gruppespillet i Europa League, der Arsenal ble motstander sammen med Rapid Wien og Dundalk.

Til daglig er isfjordingen journalist i Romsdals Budstikke. På fritida er han litt over gjennomsnittet opptatt av engelsk fotball.

– Jeg var vel seks år da jeg fant ut at jeg måtte finne et annet favorittlag enn Liverpool eller Manchester United. Siden har det vært Arsenal, sier Heen, som har sett rundt 20 Arsenal-kamper live opp gjennom årene.

Arsenal-supporter Eirik Heen.  Foto: Bjørn Brunvoll

I podkasten forteller Heen om den store nedturen under hans første besøk på Emirates, da han og broren ble pågrepet av vaktene og kastet ut fra stadion.

Heen snakker også om sine møter med den legendariske manageren Arsène Wenger og flere Arsenal-profiler. Du får også høre den lett overtroiske historien om lykkestolen han kjøpte på Jysk for noen år siden.

Eirik Heen har møtt Arsène Wenger flere ganger. Her er han sammen med datteren Oda under et møte i Tokyo.  Foto: Privat

Heen var tidligere sportsjournalist med ansvar for dekninga av MFK i Romsdals Budstikke. De siste ti årene har han vært fast folkelivsreporter på Moldes hjemme- og bortekamper i Europa. I podkasten serveres også noen historier fra disse opplevelsene.

Panelet består ellers av redaktør og Everton-supporter Ole Bjørner Loe Welde, sportsleder og Liverpool-supporter Trond Hustad og journalist og Liverpool-supporter Pernille Huseby.

Du kan høre RB-sporten der du vanligvis hører podkast. Episoden kan også spilles av i vinduet øverst i denne saken.