PODKAST: Mange lurer på hvorfor Molde spilte i røde drakter. Her får du svaret

RB-sporten løser draktmysteriet i Budapest – derfor fikk ikke MFK spille i blått eller hvitt.
Sport

Skuffelsen og irritasjonen var stor i «RB-sporten» dagen derpå. Molde var ett fattig mål unna gruppespillet i Champions League, men snublet mot ungarske Ferencvaros i det fjerde hinderet på vei mot eventyret. Panelet i Romsdals Budstikkes podkast diskuterer både tanker, følelser og fakta etter nedturen, og ser framover mot gruppespillet i Europa League.

I episoden blir også de røde draktene MFK brukte i Ungarn et tema. MFK brukte også røde drakter i playoffen til Europa League mot Heerenveen i 2012.

RØDE TRØYER: Daniel Berg Hestad og lagkameratene spilte i røye trøyer på Aker stadion da Molde møtte Porto i Champions League 15. september 1999. T.v. Portos Chainho  Foto: Erik Johansen, SCANPIX

- Er dette en gimmick for at vi forsvarer Norges fotballære i CL, det er veldig likt landslaget? Hvorfor? Spør ordstyrer Ole Bjørner loe Welde.

Tidligere MFK-keeper Knut Lillebakk var i stallen da Molde spilte Champions League i 1999.

- Jeg vet ikke, men jeg vet at vi spilte i rødt mot Porto. Hvem som tar denne avgjørelsen, det vet jeg ikke, sier Lillebakk.

Sportsleder Trond Hustad lurer på om utstyrsleverandøren har et ord med i laget, og peker i tillegg på at det var en del hvite felter på draktene til Ferencvaros.

- Vi må ringe Tore Monsen, sier journalist og supporter Pernille Huseby.

Seinere i sendinga får hun svar på sms fra MFKs materialforvalter Tore Monsen og kan presentere løsninga på draktmysteriet.

Du kan høre «RB-sporten» der du vanligvis hører podkast. Episoden kan også spilles av i vinduet øverst i denne saken.