PODKAST: Mange lurer på hvorfor Molde spilte i røde drakter. Her får du svaret

RB-sporten løser draktmysteriet i Budapest – derfor fikk ikke MFK spille i blått eller hvitt.
Sport

Skuffelsen og irritasjonen var stor i «RB-sporten» dagen derpå. Molde var ett fattig mål unna gruppespillet i Champions League, men snublet mot ungarske Ferencvaros i det fjerde hinderet på vei mot eventyret. Panelet i Romsdals Budstikkes podkast diskuterer både tanker, følelser og fakta etter nedturen, og ser framover mot gruppespillet i Europa League.

I episoden blir også de røde draktene MFK brukte i Ungarn et tema. MFK brukte også røde drakter i playoffen til Europa League mot Heerenveen i 2012.

RØDE TRØYER: Daniel Berg Hestad og lagkameratene spilte i røye trøyer på Aker stadion da Molde møtte Porto i Champions League 15. september 1999. T.v. Portos Chainho  Foto: Erik Johansen, SCANPIX

- Er dette en gimmick for at vi forsvarer Norges fotballære i CL, det er veldig likt landslaget? Hvorfor? Spør ordstyrer Ole Bjørner loe Welde.

Tidligere MFK-keeper Knut Lillebakk var i stallen da Molde spilte Champions League i 1999.

- Jeg vet ikke, men jeg vet at vi spilte i rødt mot Porto. Hvem som tar denne avgjørelsen, det vet jeg ikke, sier Lillebakk.

Sportsleder Trond Hustad lurer på om utstyrsleverandøren har et ord med i laget, og peker i tillegg på at det var en del hvite felter på draktene til Ferencvaros.

- Vi må ringe Tore Monsen, sier journalist og supporter Pernille Huseby.

Seinere i sendinga får hun svar på sms fra MFKs materialforvalter Tore Monsen og kan presentere løsninga på draktmysteriet.

Du kan høre «RB-sporten» der du vanligvis hører podkast. Episoden kan også spilles av i vinduet øverst i denne saken.

Vi har for tiden tekniske problem med vårt kommentarfelt. Vi beklager ulempene det medfører.
Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Sport