PODKAST:

MFK-stopperens mor ble lei av journalistens stadige feil. Så tok hun saken i egne hender

Flere steder hevdes det at Martin Bjørnbak (28) er fra Mo i Rana. Det vil både han og familien ha seg frabedt.
Sport

Moldes forsvarsbauta Martin Bjørnbak er gjest i denne ukas episode av podkasten RB-sporten. 28-åringen forteller om livet som fotballproff under strenge restriksjoner, og nordlendingen snakker om forventningene til den kommende seriestarten.

I podkasten kan du høre historien om da nordlendingens mamma ble irritert over en kommentator i Avisa Nordland. Bjørnbak er nemlig ikke fra Mo i Rana, slik det hevdes flere steder på internett.

– Det er totalt skivebom, slår han fast.

I podkasten kan du høre historien om da nordlendingens mamma ble irritert over en kommentator i Avisa Nordland. Bjørnbak er nemlig ikke fra Mo i Rana, slik det hevdes flere steder.  Foto: NTB scanpix

For familien Bjørnbak er det nemlig viktig å påpeke at han kommer fra et tettsted en halvtimes kjøring lenger sør. Det fikk kommentatoren i Bodø-avisa merke for en del år siden.

– De streamet en cupkamp eller treningskamp jeg spilte. Kommentatoren sa at Martin Bjørnbak var fra Mo i Rana, og kalte meg ranagutten og mogutten. Moren min satt og hørte på dette, og hun fløy i flint da dette ble sagt gang på gang. Hun tok saken i egne hender og ringte fyren, og presiserte at jeg ikke var fra Mo i Rana, men fra Bjerka, forteller Bjørnbak i podkasten.

Du kan også høre om da Bjørnbak måtte komme med en hvit løgn da han måtte avlyse et prøvespill i en norsk toppklubb på grunn av gjenglemt legitimasjon. Midtstopperen forteller også om eliteseriedebuten som ble kortere enn planlagt på grunn av en duell med Marcus Pedersen.

Denne episoden av RB-sporten kan du høre i vinduet øverst i denne saka, på Spotify eller der du vanligvis lytter til podkast. I tillegg til Bjørnbak, er Ole Bjørner Loe Welde, Pernille Huseby og Martin Brøste i panelet i denne episoden.