PODKAST: 21 år siden Molde-kapteinen ble berømt: – Skuespill i verdensklasse

Knut Anders Fostervold ble latterliggjort etter den pinlige filminga på Nadderud i 1999. Se både klippet, parodien og rekonstruksjonen her.
Sport

MOLDE: I den siste episoden av podkasten «RB-sporten» er lagkapteiner i fotballen tema. Gjest i studio er Magnus Eikrem som selv er ny MFK-kaptein av året. Eikrem har spilt under en rekke sterke kapteiner og forteller blant annet om de gode egenskapene til Daniel Berg Hestad, Magne Hoseth, Ruben Gabrielsen, Markus Rosenberg (Malmö) og Gary Neville (Manchester United).

Molde Magnus Wolff Eikrem årets spiller MFk   Foto: Bjørn Brunvoll

Også resten av panelet serverer historier om sine favorittkapteiner. Redaktør Ole Bjørner Loe Welde forteller om sin euforiske opplevelse på Celtic Park da Daniel Berg Hestad ble matchvinner og tidenes eldste målscorer i Europa League (40 år og 99 dager) 5. november 2015.

Journalist og supporter Pernille Huseby holder også en knapp på Berg Hestad, men gir også kred og beundring til dagens MFK-kaptein som hun mener har store likhetstrekk med en MFK-supporter når kampen blåses i gang. Huseby avslører også hva hun ser i reprise på internett hvis hun er trist og lei og trener å komme i godt humør.

Sportsleder Trond Hustad snakker om de lokale kapteinslegendene fra Ulrich Møller og Trond Strande til Daniel Berg Hestad og Magnus Eikrem. Han forteller om sin flaueste opplevelse på vegne av Molde Fotballklubb - da kaptein Knut Anders Fostervold leverte tidenes dårligste filming borte mot Stabæk 18. september 1999.

Fostervold fikk gult kort for filminga og ble utvist da han fikk sin andre advarsel seinere i kampen. Dagen etter ble han ydmyket i en parodi da Mini Jakobsen og John Carew feiret en Rosenborg-scoring. Og ti år seinere ble hele episoden grundig rekonstruert i TV-programmet Golden Goal der Fostervold spilte seg selv.

- Skuespill i verdensklasse. Alle filmingers mor, sier Johan Golden før rekonstruksjonen.

Fostervold selv innrømmer at han tidlig skjønte han ikke ville komme godt ut av situasjonen.

- Jeg har tenkt litt på det etterpå, hva var det som skjedde der. I ettertid er jeg litt stolt over at jeg klarte det så teatralsk, sier Fostervold galgenhumoristisk.

Episoden oppsto etter at han tråkket på tåa til Petur Marteinsson, og Stabæk-spilleren svarte med å gi Fostervold en forsiktig ørefik. MFK-kapteinen kastet seg bakover og falt i bakken med voldsom kraft – cirka ett sekund etter at han ble truffet.

- Jeg ble klapset til av en sinna islending. Så gikk jeg inn i en boble av tenking, og kom fram til at jeg tror vi kaster oss ned. Da jeg lå der, kjente jeg at det ikke var så innmari vondt, sier Knut Anders Fostervold.

Du kan høre «RB-sporten» der du vanligvis hører podkast. Episoden kan også spilles av i vinduet øverst i denne artikkelen.