Ny podkast fra «RB-sporten»: Disse gamle fotballklippene kan du se mens du venter på sesongen

Tidenes mest legendariske MFK-video: Da Bondevik satte Røkke og Nesbø i skyggen

«RB-sporten» er tilbake med ny podkast etter en tre uker lang koronapause.
Sport

Panelet, som består av redaktør Ole Bjørner Loe Welde, sportsleder Trond Hustad og journalist Pernille Huseby, snakker om situasjonen for norsk eliteserie og Molde-spillernes merkelige treningshverdag.

Panelet mimrer også tilbake til gamle klipp og kamper som kan være tips til utålmodige MFK-supportere som venter på at eliteserien skal starte. Hustad velger 3-2-seieren mot Lyn på Ullevaal 23- oktober 1994, som var klubbens første cupgull i historien.

«Jan Berg danser en samba med hoftevrikking som ville fått Elvis til å snu seg i grava hvis han hadde vært død», mener Romsdals Budstikkes sportsleder Trond Hustad.   Foto: SKJERMDUMP/YOUTUBE

- Denne fantastiske kampen har alt, det historiske aspektet, nerven, tabber, mange stygge mål og et fantastisk mål av Arild Stavrum, sier Trond Hustad, som mener dagens spillere kan lære noe av sklitaklingene til Ulrich Møller og Trond Strande og kvelertaket til Flaco.

Sportslederen anbefaler også alle MFK-fans til å se cupfinalevideoen på Youtube. Di derres «Rumba med Gunn» var omskrevet til «1-2-3». Filmen er produsert av Tower Film og kan ses her:

- Dette er en helt episk musikkvideo. Teksten er nok ikke Nesbøs største verk, men filmen er fullspekket av legendariske klipp med masse kjendiser som gjør ting de ikke kan, sier Hustad.

Dress og mafiahatt

I videoen får du blant annet se Kjetil Rekdal i dress og mafiahatt, Petter Rudi med knallgult hår og Jan Berg som viser noen dansebevegelser han trolig hadde lært i Spania. Den mest sentrale aktøren er derimot den daværende parlamentariske lederen i Kristelig Folkeparti som senere skulle bli statsminister.

Bonevik dukker opp overalt

- Kjell Magne Bondevik dukker opp hele tida, det ser ut som han er treneren eller eieren. Det er han som er den viktigste personen her, du ser nesten ikke Røkke eller Hareide. Bondevik skal trikse og Bondevik skal skyte straffespark i Molde-drakt og veldig kort shorts. Bondevik skifter til finskjorte og sitter i garderoben og synger med Jo Nesbø. Det er helt fantastisk. Jeg anbefaler alle å søke opp denne filmen og se den i løpet av påska, sier sportslederen.

Savner fotballen

Pernille Huseby forteller at hun savner fotballen sånn at hun nesten begynte å grine da hun kjørte forbi Aker stadion nylig. Hun velger triumfen borte mot Rosenborg i 2014 som en kamp hun har lyst til å se igjen.

Ole Bjørner Loe Welde savner hverdagen i fotballen mest av alt, og ikke minst familietradisjonen der han drar på bortekamp i Ålesund sammen med tre unger hvorav den ene pleide å sitte på tribuna bak mål og lese bok. Han mimrer tilbake til de to seirene på Color Line i 2016 og 2017.

Du kan høre «RB-sporten» der du vanligvis hører podkast. Episoden kan også spilles av i vinduet øverst i denne saken.