BEKREFTET: Han blir ny trener i Molde HK

Klokka 12 onsdag formiddag ble Tor Odvar Moen presentert som ny trener i Molde HK. Han har skrevet kontrakt for tre sesonger med Molde Elite.

NY MHK-trener: Tor Odvar Moen.   Foto: NTB / Scanpix

Sport

27. desember skrev Rbnett at Helle Thomsen var ferdig i Molde Håndklubb når kontrakten går ut i april i år, og at klubben skulle ha inngått en avtale med Tor Odvar Moen.«Vi kan ikke kommentere hvem som skal trene Molde HK Elite neste sesong. Det er ikke noe vi kan si noe om på det nåværende tidspunkt», var kommentaren fra styreleder Per Gjerde i Molde HK Elite i desember.

Men onsdag bekrefter klubben altså at Tor Odvar Moen tar over som trener i klubben.

54 år gamle Moen ble trener for det ungarske laget, Siofok, sommeren 2018 og ledet laget til seier i Europacupen.

I ei pressemelding skriver klubben at Moen har skrevet kontrakt for tre sesonger med Molde Elite.

– Når jeg først skal hjem til Norge og har lyst til å jobbe videre med håndball, er Molde en av få klubber som legger til rette for en profesjonell drift og sportslig utvikling. Jeg synes satsinga i Molde er veldig spennende, sier Moen.

Lang merittliste

Moen har vært 22 år i Larvik Håndballklubb. Der ledet han laget til Norges eneste seier i Champions League i sesongen 2010/2011.

I Larvik var han innom alle tenkelige roller i klubbdriften, alt fra å vaske spilledrakter til å lede laget til seier både i den Norske serien, cupen og Champions League.

Totalt har Tor Odvar Moen vunnet 17 seriemesterskap, 16 NM-gull, 15 sluttspill-gull, Cupvinnercupen i Europa og Champions League med Larvik. Som hovedtrener 3 seriegull, 3 cupgull og 3 sluttspillgull, samt gull i Champions League i 2011. I trenerteam: 8 seriegull, 7 cupgull og 8 sluttspillgull, samt gull i Cupvinnercupen 2008.

Som trener for herrelaget til Runar tok han i perioden 1995-1997 seriegull, NM-Gull og sluttspill-gull. Som juniortrener for Larvik ble han Norgesmester i 1997/1998 og 1998/1999.