Stabæk-treneren varsler alvorsprat med Edvardsen etter Haugen-takling - men mener det gule kortet var korrekt

Det skriver Budstikka i Asker og Bærum.

REAGERTE STERKT: Moldes assistenttrener, Trond Strande, reagerte kraftig etter at Edvardsen satte inn ei voldsom takling mot Kristoffer Haugen. Stabæk-trener Jan Jönsson mener det gule kortet var korrekt.  Foto: Vidar Ruud

Sport

Kun åtte minutter etter at debutant Oliver Valaker Edvardsen (20) kom inn i kampen mellom Stabæk og Molde mandag kveld, skjedde kampens kanskje mest omdiskuterte hendelse. Edvardsen kom i stor fart med begge beina mot Moldes Kristoffer Haugen, noe han fikk gult kort for. Da kokte det fullstendig over på Molde-benken, og assistenttrener Trond Strande ble vist på tribuna.

Etter kampen sa Strande følgende til Rbnett:

– Jeg mener at det er Døvle som skal verne om spillerne. Jeg satt fem meter unna og ser at Stabæk-spilleren bestemmer seg for å «ta» Haugen. Det er soleklart rødt kort. Jeg er glad i spillerne våre. Når ikke Døvle gjør jobben så kan jeg gjerne gå i krigen for dem – når som helst. Om han ikke ser dette, så står fjerdedommer rett ved benken vår og ser på, men han har rygg som en gammel strikk.

Budstikka i Asker og Bærum skriver at Stabæk-trener Jan Jönsson forteller at han skal ta en alvorsprat med debutanten, men at treneren likevel står fast på at det gule kortet fra dommer Døvle var korrekt.

– Jeg får snakke med ham om tobeinstaklingen, som aldri var farlig, men skal ikke komme inn sånn. Han var nok litt overtent, sier Jönsson til Budstikka, og legger til:

– Et gult kort er helt korrekt. Er han mot spilleren så er det rødt kort. Da får han gå i dusjen litt for tidlig - men det var ikke tilfellet, sier han til avisa.