Hør RB-sportens andre episode her:

– Han kommer inn i 300 kilometer i timen

Tumultene som oppstod i kampen mellom Stabæk og Molde på Nadderud tirsdag kveld var det naturlige hovedpunktet på agendaen i RB-sportens andre episode. Tema ble også Erling Braut Haalands fantastiske form.
Sport

Hør hele episoden øverst i saken!

Ordstyrer Ole Bjørner Loe Welde hadde med seg de vante gjestene, journalist og supporter Pernille Huseby, og journalist og tidligere MFK-keeper Knut Lillebakk. I tillegg var Romsdals Budstikkes sportsjournalist Martin Brøste og 1FMs Carl Henrik Indbjør med i panelet.

De første minuttene av podkasten vies til Oliver Edvardsens voldsomme takling på Kristoffer Haugen, og assistenttrener Trond Strandes reaksjon.

– Burde fått rødt

Brøste mente Stabæk-spilleren kunne prise seg lykkelig over fargen på kortet dommer Trond Ivar Døvle dro opp.– Dommeren sier han ser det på samme måte som vi på tv ser det. Han (Edvardsen) kommer inn i 300 kilometer i timen og det er jo bare flaks at Kristoffer Haugen ikke blir truffet. Da er begrunnelsen fra dommeren at siden det ikke er kontakt mellom spillerne så velger han å kun gi gult. Der mener jeg Stabæk-spilleren er heldig og burde fått rødt kort, sier Brøste.

Mener Strandes oppførsel ikke hjelper

Den taklingen førte altså til at Moldes assistent Trond Strande, tente på alle plugger og ble utvist for sin oppførsel.

– Kan man forsvare enn sånn reaksjon fra benken som vi opplevde i går, lurer Loe Welde?

– Nei, svarer Lillebakk kontant, og fortsetter:

– Trond sier han går i krigen for spillerne og han skal ta vare på spillerne sine. Jeg ser nå ikke helt hvordan han gjør det ved å fly ut på banen. Det hjelper ingenting. Taklinga har jo skjedd.– Det er totalt unødvendig at han skal ut der og drive og dytte på noen Stabæk-folk i utgangspunktet, sier Brøste.

– Fikk «flashback»

Ingen i panelet forsvarer Strandes oppførsel, men ikke alle var utelukkende negative.

– Vi forsvarer vel ikke det han gjorde, men det var vel en god gammel Trond Strande, spør Indbjør.

– Det synes jeg og. Jeg fikk litt «flashback» til gamle tider. På en måte var det litt godt å se han sånn, men jeg forsvarer det jo ikke. Det er jo helt hodemist, skyter Huseby inn.

– Er det sånn at vi synes at det er greit fordi det er Trond Strande, fordi han var en back som ga alt i taklingene? Er det derfor man kan begynne å forklare det som greit, undrer Loe Welde.

Du kan høre resten av diskusjonen og hele episoden i vinduet øverst i saken.

Du kan også søke etter RB-sporten for å høre episoden andre plasser du hører podcast, for eksempel, Acast, Pippa, Soundcloud og Spotify (det kan ta noe tid før den nyeste episoden dukker opp).