«Øyeblikket denne kvelden er et dårlig innlegg. Et sakte skudd for evigheten inn mot bakerste stolpe.»

Det er fire år siden sist Molde kvalifiserte seg til gruppespillet i Europa League. Her er MFK-lege Endre Skjølbergs personlige historie fra dramaet mot Standard Liège i 2015.

Øyeblikket: Her har Etzaz Hussain akkurat sendt avgårde det dårlige innlegget som ble til scoring, og som i praksis sikret Molde avansement på Maurice Dufrasne stadion i Liége 27. august. 

Sport

Jeg merker det med en gang jeg går gjennom porten på Maurice Dufrasne stadion i Liege. Kall det intuisjon, kall det magefølelse. Dette kan bli vår kveld. Vi trenger ikke å vinne, tenker jeg, men jeg tror vi trenger et mål.

Bortegarderoben vår
er trang og lukter blod, tårer og svette fra tidligere tap.
Tore og Stian har spilt «10CC» og hengt opp trøyene for kvelden. Trøyene lyser opp som varselsignaler og sender et lite varsku.
Skal vi gå ut av denne cupen, så gjør vi det med stil i frekke drakter. Vi stiller i gult. Jeg merker at jeg liker det.
«10CC» må vike for tunge rytmer. Det er høyt, eggende, forførerisk. Spillerne går inn i sine faste mønstre, leter etter sko, teip, bygger opp hverandre, ler. De som er på førsterekka sitter sammen. Reservene imot på andre siden. Tommy og Eirik, som var heltene fra første kamp sitter på den andre siden, men de klager ikke, de vet det blir flere kamper hvis vi klarer dette hinderet.
Det er ikke plass til trenerne i garderoben, de må sitte utenfor dusjen. Samme det egentlig, spillerne vet hva som skal gjøres likevel. Erling har sagt til pressen at vi spiller i en lekker 3-1-6 formasjon, men alle vet at vi stiller med en tung 4-5-1.
Ola må klare seg selv i angrepet. Stakkars mann, tenker jeg, du får ikke mye hjelp.