Batnfjord/Hjelset-Kleive gutter 14 deltar i Norway Cup for første gang:

– En opplevelse for guttene

For mindre enn ett år siden var det utenkelig. Men nå deltar samarbeidslaget Batnfjord/Hjelset-Kleive gutter 14 i Norway Cup. 

Sammensveiset gjeng: Samarbeidslaget Batnfjord/Hjelset-Kleive vant sine to første kamper i Norway Cup med sifrene 12-0 og 17-0. Her etter 17-0-seieren over Rustad IL.   Foto: Turid Kalseth Midthaug

Målrikt: Ole-Erik Pedersen (t.v) og Vegard Lyche (nærmest mål) i aksjon mot Rustad IL.   Foto: Turid Kalseth Midthaug

Sport

Egentlig skulle ikke guttelaget Batnfjord/Hjelset-Kleive 14 ha deltatt i Norway Cup. På samme tid i fjor eksisterte nemlig ikke laget, siden verken Batnfjord IL eller Hjelset-Kleive ikke klarte å stable på beina et godt nok tilbud til guttene født i 2005. Årsak: for få spillere i årgangen hos både Batnfjord IL og Hjelset-Kleive. Men høsten 2018 ble det tatt grep hos begge klubbene og et samarbeid mellom Batnfjord IL og Hjelset-Kleive ble en realitet i oktober samme år. 

– Spillerne ble spredd for alle vinder etter at begge klubbene ikke klarte å stille lag for denne årgangen. Det måtte vi gjøre noe med. Derfor bestemte klubbene om å gi guttene et tilbud om et samarbeidslag, sier trener Odd Einar Lyche på telefon fra Oslo og Norway Cup.   

Sosialt

Turid Kalseth Midthaug, som representerer Hjelset-Kleive, er lagleder for Batnfjord/Hjelset-Kleive i Norway Cup sammen med Lill Sæther fra Batnfjord IL. Midthaug understreker at det viktigste med samarbeidet mellom klubbene er det sosiale aspektet.

– Det har ikke vært et godt nok tilbud for guttene som er født 2005. Laget er derfor et tilbud for de som har lyst til å spille fotball og til å være sosial. Alternativet for guttene i denne alderen er å sitte hjemme foran tv-en eller pc-skjermen. Derfor er det så utrolig viktig å få til dette laget, sier Midthaug.

Samarbeidet har derfor ført til at guttene for første gang får muligheten til å oppleve de begivenhetsrike dagene som finner sted under turneringen. Laglederne Midthaug og Sæther har hovedansvaret for alt rundt lagets opphold i hovedstaden. 

– Det er første gang de er med på Norway Cup, så det er en opplevelse for guttene. Det viktigste er å ha det artig. De går rundt med store øyne og har både vært med på åpningskonserten og tivoli. I tillegg får de jo møtt en del jenter, humrer Midthaug.


Sportslig suksess
Trener for det ferske samarbeidslaget, Odd Einar Lyche, vurderer også den sosiale verdien i lagets deltakelse i Norway Cup som det viktigste. Derfor har han lagt vekt på at guttene skal være med på så mange turneringer som mulig i forberedelsene til turneringen. 

Det har også gitt sportslig suksess. Laget vant blant annet Romsdalscupen 5-4 over Averøykameratene i finalen og tok sølv i Bergstadcupen på Røros. Laget leder også serien G14 9er avdeling 1 med en målforskjell 80-17 på seks kamper. 

– Jeg synes det er viktig at de er sammen på turneringer, slik at det også blir sosialt for guttene. De er en godt sammensveiset gjeng nå, noe som også viser seg på banen sier Lyche. 

Det er totalt 12 spillere som har reist nedover til Norway Cup, fem spillere fra Batnfjord IL og sju spillere fra Hjelset-Kleive. Laget bor sammen på Tonsenhagen skole ved Bjerke bydel. De er, i motsetning til hva flere andre lag har opplevd, ikke plaget av en kokvarm sovesal. 

–Det er innmari varmt i Oslo, men vi har vært ett av de heldige lagene som har det kjølig hvor vi ligger og sover. Vi sover godt i et avkjølt klasserom, forteller Midthaug.

Kalasseier

Batnfjord IL/Hjelset-Kleive er i gruppe med Aurskog/Finstadbru, Sokndal Idrettsklubb, Vear IF Sort og Rustad IL. Søndag vant laget 12-0 Vear IF Sort med sju forskjellige spillere på scoringslista. Mot Rustad IL mandag ble det en ny kalasseier da laget vant hele 17-0. Kaptein Vegard Lyche nettet fem ganger i likhet med Sigurd Sæther. Patipan Naknara og Kristoffer Lillebostad stod for henholdsvis tre og to nettkjenninger. Ole-Erik Pedersen og Markus Kalseth Midthaug scoret ett hver. Nå blir det en kamp mot Aurskog/Finstadbru og Sokndal Idrettsklubb om avansement til sluttspillet.
Trener Lyche var godt fornøyd med lagets pangstart i Norway Cup. 

– Det er fornøyde gutter og det er en bra start på Norway Cup for laget. Jeg er ikke så opptatt av resultatet, men er mest opptatt av at vi får til kombinasjonene og at vi arbeider for hverandre som lag, sier Batnfjord IL/Hjelset-Kleive-treneren.