Redaktøren om kjøp av rettigheter: - Dette gjør vi fordi det er viktig for MFK-publikummet

Rbnett redder tv-bildene fra Europa-eventyret

Molde møter KR Reykjavik i første kvalifiseringsrunde til Europa League. Ingen tv-kanaler kjøpte rettighetene. Nå vises kampene på Rbnett.

Moldes to kvalifiseringskamper mot KR Reykjavik vises på Rbnett. Den første kampen på Aker stadion spilles torsdag klokka 19.   Foto: Svein Ove Ekornesvåg

SIKRET RETTIGHETENE: Ansvarlig redaktør Ole Bjørner Loe Welde i Romsdals Budstikke (t.h.) og banksjef Kolbjørn Heggdal i Sparebanken Møre. 

Sport

MOLDE: Hjemmekampen sendes torsdag 11. juli klokka 19. Returoppgjøret på Alvogenvöllurinn vises torsdag 18. juli klokka 21 norsk tid. Kampene går også direkte på radio 1FM.

– Vår dekning av fotball og MFK er veldig viktig for Romsdals Budstikke, det ser vi helt tydelig på de digitale målingene. For å henge med i 2019 må vi utvikle journalistikken vår og satse mer på direktesendt fotball. Dette har blitt en del av lesernes forventninger og vi ser at det samler folk, sier redaktør Ole Bjørner Loe Welde.

Romsdals Budstikke kjøpte rettighetene i samarbeid med Amedia.

– Jeg er usikker på om disse kampene ville blitt vist i Norge dersom vi ikke hadde valgt å investere i rettighetene. Molde spiller samme uke som Rosenborg og Brann, som blir prioritert av tv-kanalene. Nå er vi med på å gjøre MFK-kampene tilgjengelig for publikum, sier redaktøren.

Sparebanken Møre sponsor

Han er ikke redd for at tilbudet skal bidra til at det blir mindre folk og stemning på stadion.

– Vi synes også det er kjekt at det kommer mange tilskuere på kamp. Samtidig er vi inne i en tid der mange er på reise og nå får muligheten til å se hjemmekampen likevel. Dersom vi får et jevnt resultat i Molde vil det også bli stor interesse for kampen på Island neste uke, fastslår Welde.

Sparebanken Møre er sponsor for Romsdals Budstikkes del av rettighetene i første kvalifiseringsrunde.

– Vi har ikke kostnader på nivå med tv-selskapene, men for oss er dette et betydelig beløp. Vi kan ikke regne hjem denne investeringa på nye abonnenter, men vi ønsker å styrke relasjonen mellom mediehuset og leserne våre. Dette er noe vi gjør fordi det er viktig for MFK-publikummet, sier redaktøren.

– Det er ferietid, mange har ikke anledning til å møte opp på hjemmekampen og det er dyrt å dra til Reykjavik. Vi vil at flest mulig skal få muligheten til å se MFK spille Europa League nå som Romsdals Budstikke har fått rettighetene til å overføre kampene, sier banksjef Kolbjørn Heggdal i Sparebanken Møre.

Suksess i St. Petersburg

I fjor streamet Rbnett tidenes første obligatoriske MFK-kamp da klubben møtte Zenit St. Petersburg borte i playoff, som er fjerde kvalifiseringsrunde til Europa League.

– Den kampen viste hvor stor denne interessen er. Vi hadde 8000 brukere innom sendinga og rekrutterte over 300 nye abonnenter. Men det aller artigste var alle tilbakemeldingene fra folk som var takknemlige for at vi ga dem muligheten til å se en stor kamp som ikke ble vist på tv, sier redaktør Ole Bjørner Loe Welde.

Han kan ikke love at Rbnett vil vise kampene dersom Molde går videre i kvalifiseringen.

– Her kan det bli en prisgalopp der vi blir en veldig liten aktør, men jeg kan love at vi skal være med og kjempe om å få flere rettigheter, sier Welde.

1FMs faste fotballreporter Carl Henrik Indbjør skal kommentere begge kampene.

– Mediehuset har lange tradisjoner for direktesendte MFK-kamper. Vi har en av de beste fotballkommentatorene i Eliteserien, og det er et pluss at vi kan bruke Calle også til levende bilder, sier Welde.

MFK solgte rettighetene

Det er klubbene som sitter på tv-rettighetene i kvalifiseringskampene. MFK har solgt disse til en utenlandsk aktør som har videresolgt kampene til Rbnett og Amedia.

Direktør Øystein Neerland i Molde Fotball håper og tror at mange vil møte på Aker stadion selv om kampen vises på nett-tv.

– Vi er opptatt av at publikum møter opp ser kampene live. Vi ønsker selvsagt at flest mulig velger å komme på stadion når vi spiller hjemmekampene, men det er positivt at publikum får anledning til å se og følge laget i aksjon via streaming både borte og hjemme, sier Neerland.

Rbnetts sendinger fra kampene mot KR Reykjavik er tilgjengelig for våre abonnenter.