Mowinckel fløyet hjem etter stygt fall på utfortrening

Ragnhild Mowinckel ble fraktet ut av løypa på båre og fløyet hjem til Norge etter at hun falt på tirsdagens utfortrening under verdenscupfinalen i Andorra.

SKADET: Ragnhild Mowinckel falt på tirsdagens utfortrening i Andorra. Bildet er fra et tidligere renn.  Foto: AP Photo / Marco Trovati / NTB scanpix.

Sport

Ifølge NRK fikk Mowinckels høyre kne en liten vridning i fallet i alpinbakken i Soldeu. Tirsdag ettermiddag ble hun fraktet til det lokale sykehuset for å foreta en MR-undersøkelse.

– Hun falt i et hopp i utforløypa. Det er ikke snakk om noen hodeskade, sa landslagssjef Tim Gfeller til NTB.

Han fortalter at Mowinckel var på vei for ytterligere undersøkelser i kneet.

– Vi er ikke helt sikre på hva som er galt, hvis det i det hele tatt er noe. Hun har ingen smerter nå og er ved godt mot, sier Gfeller.

Det er varslet en pressemelding fra Norges Skiforbund, men tirsdag ettermiddag meldte ORF og Kronen Zeitung at norske ledere på lagledermøtet hadde sagt at Mowinckel er fløyet hjem til Norge for videre undersøkelser av en ikke spesifisert skade i høyre kne, og at sesongen er over for henne.

Mowinckel tok nylig VM-bronse i superkombinasjon. I fjor overrasket hun stort ved å ta OL-sølv i både utfor og storslalåm.

Stephanie Venier fra Østerrike var best på kvinnenes trening tirsdag, der Mowinckel var en av to som kjørte ut. På mennenes trening var italienske Dominik Paris best. Adrian Smiseth Sejersted var tredje raskest (slått med 0,55 sekund), Kjetil Jansrud nummer seks og Aleksander Aamodt Kilde nummer 17.

Onsdag er det verdenscupfinale i utfor både for kvinner og menn.