OVERHALLA: – Jeg er godt fornøyd med innsatsen ettersom jeg setter personlige rekorder både på 80 (12,98) og 300 (50,48) meter hekk. Gledelig var det også at jeg skulle klare å ta medalje på 2000 meter kappgang som er en distanse jeg ikke har testet ut tidligere. Da jeg var med på kappgang på Lerøy-lekene i fjor var det 1000 meter, sa Vibeke, som hadde fem konkurrenter i kappgang i 15-årsklassen under UM.

Debuterte i UM

Skåla-utøveren var mange erfaringer rikere etter at hun hadde debutert i Ungdomsmesterskapet (UM) som er et uoffisielt norgesmesterskap for årsklassene 15-19-år. Gussiås fikk referanser på nivået og hun møtte igjen mange av dem hun har konkurrert med de to siste årene. Det har blitt mye farting på tenåringsjenta som ikke har konkurrenter i Romsdal.

– Jeg har fram til nå trent veldig lite friidrett. Det handler mest om at det ikke er noe anlegg der hvor jeg bor. Miljøet i Molde er også lite når vi snakker om utøvere på min alder. Jeg har så langt brukt mest energi på håndball. Framover blir det mest friidrett. Det ligger an til at jeg flytter på meg når jeg er ferdig med ungdomsskolen neste år, for å bli en del av et større miljø, sier hun.

Gussiås hadde ikke satt spesifikke resultatmål da hun tok turen til Namdalen. Men hadde forhåpninger om at det skulle være mulig å gjøre noe med bestenoteringene i hekkeøvelsene. Vibeke pyntet på dem og fulgte opp med en god 100 meter. På sprinten ble hun klokket i mål på 13,58 som var sesongbeste. Bestenoteringen er på 13,35 og faller nok neste år.

Midtnorsk Mesterskap

Friidrettssesongen er på hell nå. Vibeke Gussiås vil imidlertid ha med seg midtnorsk mesterskap på Straumsnes om to uker før hun legger vekk piggskoene i noen måneder. Det ligger ikke an å bli flere stevner før på nyåret når hun har konkurrert på Nordmøre. Vibeke synes det er uproblematisk at det ikke var flere fra Romsdal som deltok ettersom hun fulgte kretsens opplegg.

– Jeg kjenner mange av de fra Sunnmøre og Nordmøre. Likeså utøvere fra andre kanter av landet som jeg har blitt kjent med på stevner, sier hun.