Kjell Magnar Berli fra Sykkylven vant med nesten 14 minutters margin på grunn av tekniske ferdigheter i nedoverbakke.

Vinnertida var i forkant av det 28 kilometer lange løpet anslått å bli 3,5 time. Berli endte opp på 3.29.29, nesten 14 minutter foran andreplassen, Jørn Hustad(25) fra Åndalsnes.

– Jeg har trent en del på løp nedover. Jeg visste at det var en del teknisk ned, det var egentlig derfor jeg meldte meg på, sa vinneren etter målgang. Dette var første turen hans over Eggen noensinne.

– Det var en fin tur med god stemning i løpya, sier han som lå godt an hele turen.

– Jeg melder meg på igjen neste år.

- Mer mengdetrening

Etter om lag 14 minutter, på tida 3.43.22, ramlet nevnte Hustad over mål, ikke like pigg i beina som førstemann, men med kramper.

– Jeg har ikke sprunget lange løp. Jeg er mer på motbakkeløp og korte løp opp Aksla.

– Frister det med flere lange løp?

– Ja, dette var et kult opplegg, men jeg må ha mer mengdetrening. Krampene jeg fikk er tegn på at jeg har for lite langturer i beina. Jeg har slått vinneren her før i motbakkeløp tidligere, sier Hustad, mens fjellfestivalsjef Solrun Sylte kommer styrtende til med brus og suppe.

Martin Bruseth fra Batnfjord ble tredjemann inn på nyløpet, med tida 3.50.30.

– Fin løype. Det var knallhardt, ja, rett forferdelig å springe ned. Det er hardt å avslutte turen med en sånn tur ned, sa han etter målgang.

- Morsom og variert

Etterpå kom det lokale løpere på rekke og rad, Lars Kavli, Tom Erik Heimen og Knut Leo Sæther. Etter dette kom også første kvinne inn, med tida 4.02.41. Johanna Åström, som vant det opprinnelige Romsdalseggenløpet i fjor er også i praksis lokal, da hun for tiden er bosatt i Rauma.

– En morsom og variert løype, sa hun, som var veldig pigg etter løpet.

– Jeg er ikke sliten, nei, sier hun som hadde tatt det rolig ned fra Nesaksla grunnet at hun falt i et løp for to uker siden.

– Dette er kanskje et lite løp i forhold til hva du er vant med?

– Nei, det blir ganske heftig her med tanke på at det er så mange høydemeter, sier hun.

Det er om lag 2.400 meter stigning og 2.400 meter nedstigning på denne løypa.

Det var bare tre kvinner som fullførte løpet. Siw Kathrine Tokle løp inn til 2. plass på 4.38.13, mens Veronica Liabø Johansen kom på 4.57.44. Totalt var det 19 som startet på løpet. Det var tre frafall noen timer før start.

Fjorårsvinner vant igjen.

Omtrent på sekundet en time før målgang i det lange løpet, var førstemann av 74 startere i konkurranseklassen i mål oppe ved Ottarbu på Nesaksla. Fjorårsvinneren Rasmus Haugen (Monkehåjen GT), vant i år igjen. 59.33.5 var vinnertida i år, en forbedring på nesten nesten 2,5 minutt fra i fjor.

Ole Martin Erdal (59.40.3) fra Førde IL og Lars Aasheim Svaland (1.01.32) fra Birkenes IL tok de neste plassene.

På kvinnesiden var Mabel Herskedal Amundsen fra Byaasen skiklubb først (1.20.00) .

Runar Ødegaard fra Vistdal IL var beste lokale løper i denne klassen, på 7. plass med 1.05.48.

På plassen etter kom Eivind Trippestad fra Halden SK. Han var på sin aller første tur i Romsdalen og synes Romsdaleggenløpet var et strålende løp.

– Jeg kommer tilbake neste år, men da skal jeg melde meg på det lange, sier han.

Fornøyd arrangør

Matti Bernitz, sjefsarrangør for det nye løpet satser på at det lange løpet har kommet for å bli.

– Alle sa vel at de skal komme tilbake neste år, så jeg tror nok vi kan betegne det som en kjempesuksess. Noen små justeringer blir gjort til neste år, men det er bare på detaljplan, sier han.

– Jeg tror folk har savna dette løpstilbudet her. Mange ble kanskje tatt litt på senga over nedstigninga. Det er ikke mange løp som ender med så mange høydemeter ned, så det ble tøft for en del, men vi fikk veldig gode tilbakemeldinger på traséen.