Nærmere førti deltakere stilte opp i Måndalen på motbakkeløpet Klauva opp lørdag. Det skulle bli en tøff utfordring etter at det har regnet meget godt de siste døgnet.

En glad vinner Thomas Berge Foyn løp fra kassaapparatet på lørdag og stilte til motbakkeløpet Klauva opp. Neste utfordring blir Romsdalseggenløpet.

– Jeg fryktet lenge unggutten Iver Synstnes Hole, sa Bærumsgutten Foyn.

Raskest opp av alle damene var ungjenta fra Tomrefjord, Ingfrid Klokset.

– Vi liker motbakkeløp, stemte begge vinnerne i, etter å ha tatt seg ned i bygda fra den fire kilometer lange løpsetappen opp til Klauva i Måndalen.

Fryktet unggutt

– Jeg hadde en aktiv idrettskarriere før studier ved NTNU i Trondheim. Da som skiskytter, men nå er det motbakkeløp som er blitt min lidenskap.

Det sa den blidspente motbakkeløperen som kom først opp på toppen på tiden 38.13.

– Jeg hadde sterk konkurranse av Runar Ødegård fra Vistdal som jeg slo i spurten med ti sekunder og Are Uran, I.L. Uredds løper som endte på tredjeplass med tiden 39.22.

Unggutten Iver Synstnes Hole fra Åndalsnes idrettsforening var regnet som en av favorittene til å bli raskest opp, men slik gikk det ikke.

Fikk sting

– Jeg hadde ikke sjans i dag mot Thomas, sa fjorårets vinner Iver Synstnes Hol (14) fra Åndalsnes Idrettsforening som brukte tiden 40.51.

– Det hjalp ikke at jeg vant opp på Aksla sist helg når jeg fikk sting som i dag. Det ble til at jeg måtte rusle til den verste smerten var over, men moro var det likevel, sier 14 åringen.

I dameklassen var det trøndersk seier med Linn Mari Andersen fra Melhus med tiden 49.44 tett fulgt av Norodds Lillian Toddnebb med tiden 50.17. Damer klasse opp til 19 år var det Tomrefjordduell mellom vinneren Ingfrid Klokset med beste tid blant damene på tiden 48.36 og Synne Klokset med tiden 58.03.

Beste Trimmer ble Sonja Moen Ødegård med tiden 55.08 blant damene. I herreklassen ble det trimseier til Arve Sæbø med tiden 1.12.20

Herrer veteran toppet Åndalsnes Terje Hole med tiden 47.23.