STJØRDAL: I finalen i V73 hadde Reidar Ahdell fra Nesjestranda og Skaala 250 poeng som utgangspunkt. Etter sine ti omgangsskudd tirsdag kveld, endte han på en meget oppmuntrende andreplass i klassen som har blitt dominert av valdrissen Odd Kolsrud i flere år.

– Selv om du aldri kan være sikker, følte jeg at skytingen gikk veldig bra, sa en meget tilfreds lagsleder i Nesjestranda og Skaala.

Da anvisningen tok til, rykket Reidar fra skive 14 stadig framover. Til slutt var det bare Nils Lothe fra Jondal som plasserte seg foran Reidar med en fattig sentrumstier. På tredjeplass fulgte selveste Odd Kolsrud, «verdens beste veteran» som han blir kalt.

Linda beste romsdaling

Linda Skjeflo fra Rauma viste atter en gang at hun besitter helt spesielle egenskaper når det koker på standplass i et landsskytterstevne. Med 243 poeng sørget hun for en anstendig avslutning på den innledende skytingen i Stjørdal.

Linda hadde serien 50-46-49 og 98 poeng, til sammen 243 poeng.

– Jeg føler at jeg var i nærhet av noe som var enda bedre. Jeg så tre gode skudd på de tre stående på 10-skudden. Det viste seg å være tre tiere. Da jeg satte meg ned på kne, ble jeg veldig urolig. Hodet slo inn. Det mentale er ikke på plass med det treningsgrunnlaget jeg har, forklarer Linda.

– Jeg har trent litt mer i år enn de seneste årene, men jeg skulle gjerne brukt mer tid. Da tror jeg at jeg skulle kontrollert spenningen på kneskuddene slik at det kunne blitt et par poeng mer, mener Linda.

Etter endt skyting unte hun seg en iskrem, mens hun fulgte med på skytingen til de øvrige romsdalingene.

Av 505 femteklassinger, sluttet Linda på 63. plass.

Flere sterke resultat

Marte Torvik fra Reinsfjell fikk anvist 241 poeng og ble nest best av de lokale. Deretter fulgte Idar Moen fra Malmefjorden med 239 poeng. Idar mistet for mye på 15-skudden, men 99 poeng på en imponerende 10-skudd rettet opp mye. Også Ludvik Andre Sagstad Tolaas fikk anvist 239 poeng. Jørn Ole Skiri fra Rauma stoppet på 238 poeng.

Ronja Hammervold fra Eidsvåg og Eidsøra ligger på på niendeplass i juniorenes banekonkurranse før klassen skytes ferdig onsdag morgen med sine 250 poeng og 13 sentrumstiere.

Dramatikk

Det ble dramatikk for de som fulgte skytingen til Ronja på skytterarenaen. For innimellom alle tierne, så det plutselig ut som om hun skjøt en sjuer og at hun dermed var ute av kampen om topplasseringene.

Inne på standplass ble det opplyst at det satt elleve skudd i skive 15 som var Ronjas skive. Da vi fortalte at det satt en sjuer i skiva hennes som ble vist ute på arenaen, utbrøt hun spontant:

– Jeg kan ikke ha skutt noen sjuer. Jeg var kjemperolig og hadde full kontroll!

Gleden var stor da det kun spratt tiere opp under anvisningen inne på standplass. Sjueren ble strøket og Ronja var fortsatt med i tetkampen, også på bane. På felten er hun allerede klar for finale på fredag.

Med i tetkampen

I finalen i V65 var samlagslederen i Romsdal, Harald Valved fra Nesjestranda og Skaala, med i kampen om de aller beste plasseringene. Med 250 poeng som utgangspunkt, endte han på 20. plass etter 99 poeng og fem sentrumstiere.

På felten i klasse 3 slo Ida Jamtøy Heggem fra Reinsfjell til med 30/14.