Skåla startet Norway Cup med to kamper på søndag. Både treneren og spillerne følte at de fortjente å vinne kampene, men de tapte 3-2 i begge. Tirsdag møtte jentene Bardufoss det ble ingen baklengs og sjøl scora jentene tre ganger.

- 3-0 er det ketsjupeffekten?

- Nja, vi har egentlig bare mangla siste finishen i de to andre kampene. Vi spilte bra og hadde fortjent noe mer i de kampene. Som trener er jeg ikke så opptatt av resultatene, men jentene ville jo vinne. Resultatene vippet motstanderens vei i de andre kampene. Hvis det er ketsjupeffekten så er det en sukkerfri variant, sier lagets trener Jan Sindre Bergsvik.

Treneren spilte sjøl på Skåla G10-12 i 1997. Han forteller at det er mye gode minner fra sletta. Til daglig er han ambulansesjåfør i Molde.

Jentene var i ekstase etter kampen.

- Dette var kjempebra. Dritdeilig. Helt herlig, sier Julie Vikhagen Bergsvik, keeper Frida Børstad og Sofie Petrine Flovik Holm like etter kampen.

- Det var helt fantastisk. Egentlig ubeskrivelig å endelig vinne. Vi fortjente virkelig å vinne de andre kampene også. Det har vært stang ut og de vi spilte mot har hatt masse flaks, sier Julie Vikhagen Bergsvik.

Bor på skole

De tre jentene går i samme klasse på Skåla skole. Skåla IL har sendt ett guttelag og ett jentelag til Norway Cup i år. Lagene består stort sett av spillere fra Skåla, men noen fra Bolsøya også. Begge Skåla-lagene sover på Nordstand skole under oppholdet.

- Det er kjempegøy å sove så mange sammen i et klasserom, sier Børstad.

- Gutta sover på den andre siden av gangen for oss på skolen. Vi spiller fotball og er mye sammen med dem. Vi pleier også å se kampene deres, sier Sofie Petrine Flovik.

Fridag

Jentene hadde ikke kamp på mandagen, men de hadde nok å gjøre likevel. Det ble besøk på en stor trampolinepark og en tur på stranda for å bade.

- Vi bada på Ingierstrand. Man må jo bade i denne varmen, sier Børstad.

- Det var en artig dag, selv om vi ikke spilte noen fotballkamper, sier Flovik.

Jentene forklarer at guttelaget er like gamle som dem og at de går i samme klasse med mange av dem.

- Det er noen fra Bolsøya i tillegg, men vi får jo bli kjent med de nå som vi er her nede, sier Børstad.

På Ekebergsletta har Skåla et eget telt. Det fungerer som et samlingssted, base for å ha tingene sine og skygge til å slappe av.

Mål: Julie Vikhagen Bergsvik setter inn 1-0 alene med keeper. Skuddet går mot krysset og keeper er sjanseløs.
Skålateltet: Skålas telt er dekortert med flagg. Teltet brukes som samlingssted for Skåla.
2-0: Mina Solli setter her inn 2-0 for Skåla. Hun plasserte ballen ned i venstre hjørne langs med bakken. Senere ble det også 3-0.