Søndag møttes Isfjorden og Bremnes til kamp på Ekebergsletta i G16-klassen. Kampen ble spilt på banen nærmest tivoliet. Det ble kun satt én ball i nettet, men scoringen ble annullert for offside.

Ellers hadde Isfjorden flere farlige muligheter. De fikk blant annet sjansen på indirekte frispark fra fem meter.

– Scoringen som annulleres er selvmål. Da kan det ikke være offside. Jeg skjønner ikke hvordan det går an, men jeg orker ikke lage noe styr rundt dette. Vi må heller ha fokus på å sette våre egne sjanser, sier Willy Haugland som er trener for Isfjorden G16.

Full kontroll

Spillerne følte de fortjente seieren, men det ble dessverre for isfjordingene ingen mål.

– Med unntak av et frispark fra lang distanse hadde de ingen skudd på keeperne våre, sier Olav Haugland.

Isfjorden har med to keepere og de sto hver sin omgang.

– Nå skal vi reversere oss i neste kamp, forteller Erlend Hatlen Bale.

Tradisjon å dra på Norway Cup

Isfjorden pleier vanligvis å sende minst ett lag til Norway Cup. I år sender de to. Alle spillerne og treneren har deltatt tidligere år.

– Vi deltar på Norway Cup eller Dana Cup hver sommer. Det er bestandig godt å komme i gang. Sosial kos er viktig det, men vi er her for å vinne kamper, ikke bare delta, sier Willy Haugland.

Olav Haugland og Erlend Hatle Bale har vært på Norway Cup flere ganger før. I fjor var Haugland på Norway Cup, men Bale var på Dana Cup.

– Nå skal vi flere hakk opp til neste kamp. Setter vi sjansene så blir det bra, sier Bale. Vi skal selvfølgelig vinne de neste kampene, legger Haugland til.

Kun fokus på fotball

Isfjorden-spillerne bor på skole i hovedstaden. Når de ikke spiller sjøl er fokuset på å spise riktig og hvile før neste kamp.

– Når vi ikke spiller sjøl ser vi oss litt rundt. Det hender vi ser andre kamper. Ellers spiser vi og ser litt hva som er i teltene rundt om kring på sletta, sier gutta.

– Blir det noe sjekking? På sletta her er det vel fine muligheter for en sommerflørt?

– Vi er ikke her for å bli kjent, sier Olav Haugland.

Gutta forteller at de ikke har flere kamper før dagen etter. Planen er å spise før de skal en tur til byen. Men også i byen er det sport som er i fokus.

– Det blir nok ikke noen museer og den slags. Vi skal kikke litt rundt og så blir det nok en tur på Thorshov Sport i byen, sier de fotballgale guttene.

Isfjorden G16 Foto: Håkon Meisingset Solheim