Bare fire klubber søkte om penger: Se hva Vestnes Varfjell får utbetalt

Fylkeskommunen deler ut stipend til én klubb og to idrettsutøvere.

FÅR STIPEND: Vestnes Varfjell tildeles årets klubbstipend fra Møre og Romsdal Fylkeskommune.  Foto: PERNILLE HUSEBY

Sport

Kultur- og folkehelseutvalget i Møre og Romsdal Fylkeskommune vedtok onsdag å tildele idrettsstipendet for 2018 til to unge utøvere: Bryteren Silje Knutsen Kippernes (22) fra IL Braatt og friidrettsutøveren Toralv Opsal (20) fra Dimna IL. Utøverne får 40.000 kroner hver, mens moderklubbene får 10.000 kroner.

- Idrettsstipendet ble første gang delt ut i 2017, og er ei ordning som skal våre med å gi utøvere og klubbar mulighet til å utvikle seg videre og fortsette satsinga. Det er derfor veldig kjekt å kunne dele ut stipend til to talentfulle ungdommer og til en aktiv klubb, sier Marit Nerås Krogsæter, leder i kultur- og folkehelseutvalget.

Utvalget vil også støtte klubber som viser et høyt aktivitetsnivå og god drift. Stipendet på 50.000 kroner går til Vestnes Varfjell. Idrettsstipendet ble utlyst i slutten av april, med søknadsfrist 20. mai. 25 individuelle utøvere og 4 klubber søkte om stipend.

- Ordninga er fortsatt fersk, så vi er fornøyd med antall søknader, men ønsker oss gjerne flere, og spesielt søknader fra klubbar, sier fylkeskultursjef Heidi-Iren Wedlog Olsen.