81 millioner til idretten: Disse anleggene får penger

Idrettsanleggene i fylket får mer i spillemidler enn noensinne før.

LANGMYRA FÅR MIDLER: Langmyra kunstgressbane er ett av anleggene som får støtte. Her Marte Sekkeseter Haugmo (f.v.), Elise Erlandsen Vestad og Kornelia Clausen-Bekken fra MFK under åpninga i fjor sommer.  Foto: BJØRN BRUNVOLL

Sport

Onsdag kom tildelinga fra kultur- og folkehelseutvalget, som gir anlegg for idrett og fysisk aktivitet i Møre og Romsdal 81,4 millioner kroner i spillemidler. Det er ny rekord, og en økning på seks millioner fra i fjor. 71,3 millioner kroner går til ordinære anlegg, mens 10,1 millioner går til nærmiljøanlegg.

Det kom inn 288 søknader fra Møre og Romsdal. 233 av disse ble godkjent, og 118 av dem er nå tildelt penger. Vedtaket er basert på politiske prioriteringer, innspill fra kommunene og fylkesanleggsrådet,

12 prosent av totalsummen går til 43 nærmiljøanlegg, som skal være allment tilgjengelige for egenorganisert fysisk aktivitet. Av de 75 søknadene på ordinære anlegg er 67 nye og 8 eksisterende med finansiering over flere år.

- Tallet på søknader viser at behovet for anlegg til idrett og fysisk aktivitet fortsatt er langt større enn det vi har midler til. Selv om vi er fornøyd med økningen i årets tildeling av spillemidler, ønsker vi oss alltid flere godkjente søknader, da dette påvirker den samla tildelinga til Møre og Romsdal, sier fylkeskultursjef Heidi-Iren Wedlog Olsen i ei pressemelding.

Her er lista over alle søknadene som fikk tildelt penger i Møre og Romsdal: