SUNNDALSØRA: Dette var en av mange spennende finaler på Sunndalsøra søndag. Rival tok ledelsen i andre omgang ved Sverre Lervik. Molde-laget presset på for flere scoringer, men det ville seg ikke foran mål. I stedet kontret Eidsvåg og utlignet ved Tommy Slenes Nesset. Dermed gikk kampen til ekstraomganger, der Simon Moe sikret en fortjent seier for Rival.

– Vi hadde nok sjanser til å avgjøre dette etter ordinær tid, men spillerne var litt preget av stundens alvor og turte ikke spille helt slik som vi skal. Det var uansett greit å vinne etter en scoring, og ikke på cornere, sa Terje Moe, som er en av lagets trenere.

Rival hadde 16 cornere, mot Eidsvågs ene.

Træff-tap i finalen

I G13-klassen tok Træff seg til finalen etter 3-0-seier mot Hjelset-Kleive i semifinalen. Der ble det tap 1-5 mot et sterkt Herd-lag som tok Træff på fysikken i angrep.

– Vi slapp inn to unødvendige mål i starten, men kom litt med igjen da vi reduserte til 1-3. Vi satset offensivt etter pause, men i stedet for uttelling fikk vi to baklengsmål til, konstaterte trener Kjell Marius Herskedal, som likevel kunne glede seg over en fabelaktig frisparkperle fra Marius Sande Ingebretsen i finalen.

Hjelset-Kleive gikk for øvrig til A-sluttspillet på bekostning av førstelaget til Molde Fotballklubb. I bronsefinalen vant Rival 2-1 mot Hjelset-Kleive. I J13/14 nierfotball gikk Træff helt til topps etter seier 3-0 mot Orkanger i finalen. Her spilte Eide 0-0 mot Surnadal i bronsefinalen, mens Surnadal vant på flest cornere. Træff tapte semifinalen i J15/16 og måtte også tåle 0-5-tap mot Aksla i bronsefinalen.

I J13/14 sjuerfotball spilte Eide finale mot Sjetne, men tapte 0-4. I G15/16 møttes Rival og Sunndal i finalen. Her vant Rival på cornere etter ekstraomganger. Det sto 1-1 etter ekstraomganger

Tidenes største turnering

Årets Hydro Cup i fotball var tidenes største, på alle måter. Nøkkeltallene forteller alt om fotballens store festhelg på Sunndalsøra: 205 lag, 2200 spillere, 500 kamper, 70 dommere og 350 frivillige. Neste år er det 30-årsjubileum, men Sunndal Fotball tør ikke vokse mer.

– I år var vi fulltegnet lenge før fristen og har sagt nei til cirka 50 lag, for logistikken går rett og slett ikke opp hvis vi blir større. Vi har allerede utfordringer med å finne nok overnattingsplasser og nok baner. Dessuten har vi ikke nok frivillige og foreldre til å utvide turneringa, sier Jørund Svensli.

Eidsvågingen sluttet som sjef for jente- og damefotballen i MFK tidligere i år for å bli daglig leder i Sunndal Fotball.

Totalt deltok 51 klubber i årets Hydro Cup. Følgende stiller lag fra vårt område: Molde, Rival, Træff, Åndalsnes, Langfjorden, Ekko/Aureosen, Hjelset-Kleive, Vestnes Varfjell, Gossen, Eide, Batnfjord, Elnesvågen og Isfjorden.

Arrangørklubben Sunndal er størst med 23 lag, mens Molde Fotballklubb stiller 22 lag.