Ragnhild Mowinckel var først ute i løypa. Fra startnummer én hadde hun et par småmisser underveis, men det viste seg at Rival-løperen var betydelig raskere enn konkurrentene som kom bak.

Storslalåmtraseen i Ofterswang er betydelig lenger enn det som er vanlig for kvinnene med en løpstid på over 1.15 minutter.

Sammenlignet med mange av sine formsterke konkurrenter som Federica Brignone, Viktoria Rebensburg og OL-vinneren Mikaela Shiffrin leverte den norske OL-sølvvinneren en solid omgang.

Smilet til Molde-kvinnen virket bare å bli bredere og bredere der hun satt på lederpodiet og så den ene utøveren etter den andre havne til dels langt bak seg på resultatlisten.

Mowinckel har hatt sitt definitive gjennombrudd denne sesongen med to sølv fra OL (storslalåm og utfor), og hun er 44 hundredeler foran Rebensburg etter første omgang fredag. Marta Bassino er ytterligere 14 hundredeler bak, mens Shiffrin er nummer fire. Den amerikanske jenta har seks tideler opp til den norske utøveren.

Den suverene verdenscuplederen Shiffrin matchet Mowinckel på toppen, men tapte i likhet med alle andre veldig mye ned målhenget.

Fra startnummer 28 kjørte Kristin Lysdahl ned til en meget sterk sjuendeplass etter første omgang. Hun er 1,35 sekunder bak Mowinckel.

Nina Haver-Løseth hadde fått mange gode råd fra sin lagvenninne, men Spjelkavik-løperen havnet 1,74 sekunder bak og er utenfor topp ti foran annen omgang.