Kombinerttalentet gikk rasket av alle på sin langrennsetappe.

Andreas Skoglund fra MOI var en av fire deltakere på det norske laget som deltok i torsdagens lagkonkurranse i kombinert i junior-VM.  Molde-gutten hoppet godt, og i langrennsløypa gikk han raskest av alle på sin etappe.

Til slutt kom det norske laget, som ellers stilte med Simen Kvarstad, Jens Luraas Oftebro og Einar Luraas Oftebro, på tredjeplass. Det ga VM-bronse for de lovende unggutta.

– Det var veldig morsomt. Det gikk bedre for meg enn på det individuelle rennet tidligere i uka. Det var en løs og tung langrennsløype, som egentlig passet meg godt. Der fikk jeg som er litt lett en fordel, sier Skoglund på telefon fra sveitsiske Kandersteg.

Reiser hjem

Tidligere i uka var han også med på ti-kilometeren. Der endte det til slutt med 22.-plass. Etter hoppdelen lå han på 28.-plass, så 16-åringen gikk seg opp seks plasser. Før mesterskapet snakket Skoglund om at langrennsdelen kanskje var hans svakeste i kombinert.

– Jeg er vel ikke i kjempeform på langrennsdelen, men det har jo gått bra her. På ti-kilometeren var det nok mer dårlig hopping fra min side. Det ble skikkelig bom. I treningsomgangen ble jeg nummer seks, og i selve rennet blir jeg nummer 28. Jeg vil ikke si at det var på grunn av nerver. Det var bare veldig dårlig, sier Skoglund.

Lørdag avslutter kombinertutøverne junior-VM med fem kilometer. Der blir ikke Skoglund med, men han står som reserve dersom en av de fire andre nordmennene ikke kan delta. Likevel er han godt fornøyd med å kunne reise hjem fra mesterskapet med medalje.

– I dag er jeg veldig fornøyd. Jeg kan ikke akkurat klage på hvordan det har gått. Det er jo mitt første VM.