Også for Kristoffer Lie Førde var onsdagsrennene i hjembygda fast vinteraktivitet når han var barn. Idrettsinteressen er fortsatt stor. 20-åringen som studerer idrett i Manchester synes det er kjekt å kunne bidra for idrettslaget sitt når muligheten byr seg.

Idrett i England

- Jeg er med i langrennsgruppa sjøl om jeg for tiden studerer i utlandet. Det passer bra å være med og arrangere onsdagsrenn nå når jeg er hjemme på lang juleferie. Dette ga meg sjøl mye når jeg var mindre. Skirennene hver onsdag var fast tradisjon. Bra er det å kunne bidra nå når jeg er blitt eldre. Idrettsstudiet i England er spennende. Flott å kunne lære seg språket skikkelig. Jeg er i gang med det første av tre studieår, forteller Lie Førde.

Det å kunne jobbe med idrett i framtiden er målet. Idrettskulturen i England er god, derfor ble det til at jeg valgte studier der. Fotball er min hovedidrett, og sjølsagt har jeg fått med meg både city- og unitedkamper. Det hører med når man bor i Manchester, sier idrettsstudenten fra Hjelset.

Staker mest

Onsdagens barneskirenn ble gjennomført på en nydleig vinterkveld med fint vær, noen få minusgrader og perfekte forhold i lysløypa. Kristoffer og de andre i idrettslagets arrangørstab er godt fornøyd med deltakelsen der omtrent hundre barn i alderen 5 til 12 var med og gikk. Daniel Johansen var en av de eldste som deltok. Tolvåringen sier skirenn rundt om i kretsen ikke er målet. For han holder det å være med på onsdagsrennene.

- Dette er helt topp. Ski er god trening. Artig å gå på ski sammen med venner er det også. Det blir verken klassisk eller skøyting. Jeg staker mest. I tillegg til meg er det fire-fem andre sjuendeklassinger som er med, sier Daniel som også er med og spiller fotball inne i Kleivehallen nå på vinterstid.

Artig med ski

Det var langt flere åtte- enn tolvåringer å se i skiløypene på Hjelset. Isabella Johansen var en av dem. Hun begynner å le når hun blir spurt om det å ta ski med på skolen er vanlig.

- Nå tuller du. Jeg bruker ikke å ha med ski på skolen. Kanskje noen ganger når vi har gym ute. Da kan vi ha med ski. Når det er løp så vil jeg være med. Derfor er jeg her og ikke hjemme i kveld. Når jeg går på ski får jeg trent musklene. I tillegg er det gøy å gå på ski. Det er fint å være med på sport slik at jeg slipper å kjede meg. Jeg har gått veldig mye på ski i vinter. For det meste her i løypene. Jeg tør å ha fart, men å hoppe det tør jeg ikke. Jeg har ikke lært meg det. Jeg var med også forrige gang, og jeg kommer til å bli med så ofte jeg kan, sier den sprudlende hjelsetjenta.