Mowinckel var kun ett hundredels sekund fra en plass på seierspallen. Hun kjørte svært godt i annen omgang og var 1,02 sekund bak Shiffrin i mål.

Amerikaneren kjørte en meget sterk første omgang og hadde 51 hundredels sekund til gode på nærmeste konkurrent, italienske Marta Bassino, foran finaleomgangen.

Der slo den amerikanske stjernen til på nytt, og hun distanserte de andre. Avstanden til franske Tessa Worley ble på 0,99 sekund, mens tredjeplassen gikk til italienske Manuela Mölgg.

Haver-Løseth femmer

Ragnhild Mowinckel kjørte godt på toppen i begge omgangene, men et par småfeil mot slutten gjorde at hun havnet utenfor pallen. Nina Haver-Løseth, som lå på 4.-plass etter første omgang, endte som nummer fem. Hun var 1,30 sekund bak Shiffrin.

Tyske Viktoria Rebensburg vant de to første storslalåmrennene i verdenscupen, men tirsdag endte hun på en skuffende 15.-plass.

Lysdahl og Skjøld kjørte ut

Fra startnummer 43 klarte ikke Kristine Gjelsten Haugen å kvalifisere seg for annen omgang. Hun var slått med over tre sekunder av teten og endte på 37.-plass. Mina Fürst Holtmann endte på 41.-plass og fikk ikke kjøre finaleomgangen.

Kristin Lysdahl kjørte godt på toppen og var mindre enn halvsekundet bak Shiffrin halvveis i løypa. Rett før mål havnet imidlertid bærumsalpinisten bakpå, og hun forsvant ut i snøen. 21-åringen så ut til å komme fra fallet uten alvorlige skader.

Maren Skjøld kjørte også ut.