(Vipers – Molde 36-24) Molde var i ferd med å ta igjen suverene Vipers i andre omgang, men holdt ikke hodet kaldt da cupkampen faktisk kunne blitt spennende. Dermed ble avstanden til slutt tolv mål.

MHK-jentene sleit med å overliste landslagsmålvakt Katrine Lunde i starten av kampen. Etter noen skuddbom og redninger fra distanse - og et par tekniske feil på innspill til strek - tok Magnus Johansson timeout etter ti minutter. Da var stillinga allerede 8-3 til hjemmelaget.

Det ble vanskelig også i fortsettelsen. Spesielt i en periode der hjemmelaget tok ut keeper og spilte sju mot seks ble det for tøft for MHK-jentene å stå imot. Men de unge Molde-spillerne ga aldri opp, og spesielt Anniken Obaidli bruste med fjærene midt i omgangen. Nesten helt på egen hånd feide hun gjennom Vipers-forsvaret og banket inn fem mål. Lillesøster Mona viste også mot og skuddstyrke flere ganger. Noen utålmodige avslutninger fra dårlige posisjoner førte MHK sju mål bak 20 minutter ut i omgangen, men laget holdt stand og avsluttet seks mål bak til pause: 19-13.

Tross en utvisning på Sherin Obaidli tidlig i andre omgang knappet Molde inn på forspranget. Og da Anniken Obaidli satte inn 20-16 begynte uroen å spre seg litt blant de 1200 tilskuerne i Aquarama-hallen. MHK sto solid i forsvar og fulgte opp med flere gode kontringer. I to minutter var Molde også en spiller mer på banen. Men både keeperen og stolpen sto i veien da Anniken og Mona Obaidli fikk flere store sjanser til å sende Molde helt opp i ryggen på hjemmelaget.

Etter fire strake baklengs tok trener Johansson ny timeout på stillinga 24-16. Ti minutter før slutt var avstanden sju mål, men det raknet litt da kreftene og konsentrasjonen tok slutt. MHK tapte de siste ti minuttene med fem mål. Da kampen var over viste tavla 36-24. Spillemessig var Molde langt nærmere Vipers enn i seriekampen nylig som endte 31-17. Anniken Obaidli ble kampens toppscorer med åtte mål, det samme som Vipers Kristiansands Jeanett Kristiansen.

MHK-jentene klarte seg godt mot Norges nye stormakt i damehåndball, og viste ingen respekt for landslagsstjerner som Kristine Lunde-Borgersen, Linn Jørum Sulland og Emilie Hegh Arntzen. Den heroiske innsatsen ble garantert lagt merke til av Heidi Løke og resten av Storhamar-laget, som er motstander i søndagens seriekamp i Molde Arena.

Moldes målscorere mot Vipers: Anniken Obaidli 8, Mona Obaidli 5, Ragnhild Dahl 3, Vilde Nerås 3, Kristina Logvin 2, Hanne Morlandstø 2, Sandra Wrede 1.