Molde-dommer klar for sin tredje cupfinale

Fotballforbundet valgte Marte Sørø fra MFK.

Skal dømme finale Marte Sørø fra Molde FK, her i aksjon under cupfinalen mellom Røa og Stabæk i 2012.  Foto: Svein Halvor Moe

Sport

Marte Sørø fra Molde Fotballklubb ble mandag oppnevnt som dommer i kvinnenes cupfinale mellom Lillestrøm og Røa i Telenor Arena lørdag 19. november.

– Er stolt

– Det var utrolig hyggelig å få telefonen om at jeg skal lede cupfinalen i år. Jeg er stolt over å få lede min tredje cupfinale og det blir en stor opplevelse for hele teamet. Teamet ser veldig frem til denne kampen og gleder oss til kamp, sier Sørø til fotball.no.

Hun får med seg assistentdommerne Linda Andresen (Hauerseter) og Rikke Melby (Aurskog/Finstadbru) samt fjerdedommer Tove Marie Tandstad (Velledalen og Ringen FK).

Erfaren

– Marte Sørø er en av de mest rutinerte dommerne i Toppserien, som har dømt i Toppserien siden 2006. Hun har vært FIFA-dommer siden 2008, og dømmer jevnlig kamper både i Women Champions League og EM- og VM-kvalifseringskamper. Hun har vært stabil og god over flere år, og derfor er hun oppnevnt til cupfinalen 2016. Hun gjør sin tredje finale, og dømte også finalen i 2010 og 2012, sier dommersjef Terje Hauge til fotball.no.

En annen veg til fotballen

– Det er flere ganger jeg har tenkt, i dag var jeg med på gjennomføringen av en kamp jeg ellers bare ville sett på tv.


Tore Hansen fra Feda IL skal dømme NM-finalen mellom Kongsvinger og Rosenborg søndag 20. november. Assistentdommere er Jon Michael Knutsen, Løvenstad FK og Øystein Ytterland, Valder IL Fotball.