Måndalen og Smøla spilte lørdag om plass i 5. divisjon neste sesong. Kampen gikk på nøytral bane, på Omsund stadion på Frei.

Der fikk Måndalen verst tenkelig åpning på kampen da høyreback Roger Moen ble utvist allerede etter sju minutters spill.

- Han felte en Smøla-spiller i feltet og fikk direkte rødt kort. Scoringa kom på det påfølgende straffesparket, sier lagleder Håkon Thorstensen.

Kampens eneste målscorer ble Smølas Magnar Iversen. Det var en nedstemt Måndalen-gjeng som gikk av banen etter nederlaget.

- Det er litt dårlig stemning nå, men vi har også blanda følelser rundt dette. Det er selvfølgelig trist at vi rykker ned, men det skyldes egentlig ikke kampen i dag. Vi har variert i resultatene gjennom hele sesongen, og det vi har prestert har jevnt over vært for dårlig.Vi har mange unge spillere som kommer opp, og vi håper at 6. divisjon kan være en vel så god arena å utvikle seg i som 5. divisjon, sier Thorstensen.

Han lover at Måndalen satser på å rykke opp igjen. Laget har spilt i 5. divisjon de to siste sesongene etter opprykket i 2014.

- Vi skal gjøre vårt beste for å stille lag i 6. divisjon neste år og bite godt fra oss der, sier Håkon Thorstensen.

Måndalen endte på tiendeplass av tolv lag i årets 5. divisjon. Smøla vant sin 6. divisjonsavdeling og møtte de to andre avdelingsvinnerne i kvalifisering med disse resultatene: Smøla – Eide 3-1, Eide – Skåla 4-0 og Smøla – Skåla 1-4.