Med 3-1 over Hødd 2 på Reknesbanen lørdag har Træff fortsatt mulighet til å sikre seg andreplassen i årets 3. divisjon.

Målet om å vinne avdelingen røk allerede til sommeren, men å havne som nest best etter suverene Herd er fortsatt innen rekkevidde. Spesielt etter at de to lagene som ligger tettest på Træff på tabellen ikke maktet å vinne i dag. Med seier til hjemmelaget og uavgjort mellom Spjelkavik og Aalesund 2 blir innspurten spennende. Med to kamper igjen å spille klatret Træff opp på tredjeplassen.

Nå er Træff to poeng bak Spjelkavik mens det er bare ett poeng ned til Aafk 2. Hvilken plass Træff havner på til slutt har ingen praktisk betydning i forhold til divisjon neste sesong. Men æren er viktig før Volda hjemme og Bergsøy venter borte før sesongen er over for de grønn-hvite.

God keeper

At det ble seier lørdag skyldes ikke minst to suverene redninger av Sivert Beinset. Træff-keeperen ble av juryen kåret til dagens beste på hjemmelaget.

Keeperen sjøl var godt fornøyd med å bidratt med sitt slik at alle tre poengene havnet hos vertskapet.

– Det var nok de to redningene på viktige tidspunkt som gjorde av det var jeg som ble kåret til beste Træff-spiller. Begge var én mot én situasjoner. Jeg trives i slike situasjoner. Det handler om å stå lengst mulig slik at ikke spissen får anledning til å løpe forbi meg. Halvveis i sesongen satte vi oss som mål om å havne som nummer to. Nå handler det om å klare det målet, sier Træff-keeper Sivert Beinset.

Trener Magnus Oltedal var bare sånn passe fornøyd med spillet på Reknesbanen. I vår sikret Træff seg alle tre poengene mot Hødd 2 selv om de ikke dominerte spillet. Det ble seier også i returoppgjøret.

Denne gang var nok seieren mer fortjent enn når lagene møttes forrige gang.

Vil bli nummer to

– I andre omgangen i dag var vi ikke gode nok til å sikre oss sølvplassen. Likevel vant vi. Vi fikk godt betalt i vår og slik var kanskje også i dag. Sjøl om jeg mener at vi vant fortjent. Spesielt i første omgang var det vi som styrte kampen. At vi har en bra keeper bidro til at vi vant kampen i dag. Nettopp tidspunktene redningene kommer på var viktig. Nå har vi tre seire på rad. Målet må være å vinne også de to siste kampene, sier trener Oltedal.

Træff tok pause med ledelse 1-0 etter mål av Alexander Jonassen. Tidlig i andre omgang utlignet gjestene. Så scoret serbiske Aleksander Cisic før 21-åringen fra Åndalsnes ble to målscorer helt på tampen av kampen i den flotte høstværet.

Matcvinneren med jobb i Kvam barnehage er usikker på hva som skjer neste sesong, men egen innsats i dag var han godt fornøyd med.

Fornøyd barnehageassistent

– Med seier, tre poeng og tå mål må jeg si meg fornøyd. Dette var en veldig viktig kamp for oss. Også jeg tror at vi nå skal kunne snike oss i på andre plassen. I dag synes jeg vi kom litt treigt i gang. Så løsnet det litt etter det første målet. Andre omgang startet dårlig. Etter hvert er det vi som tar over mer og mer. At vi scorer to mål på tampen er sterkt og viser moral i laget. Seieren i dag var utrolig viktig, sier en fornøyd tomålscorer Alexander Jonassen.