Træff har lenge fulgt en plan og lørdag fikk 60 mennesker se resultatet.

Tre mål og kampens beste spiller, Arne Amar Kotlica, kunne koste på seg å trumfe trener Magnus Oltedals ordrer etter kampslutt.

– Nå må jeg få puste, la meg få dette, da, svarte Kotlica da Oltedal ville holde tremålsscoreren sammen med spillerne i minuttene etter kampslutt.

Men Kotlica ville mye heller snakke om kampen med Romsdals Budstikke.

– Jeg har slitt med skade i hælen en stund og i dag kom første kampen på lenge uten at skaden plaget meg. Jeg har trent godt og i dag fungerte alt slik det skulle, sier han.

Larhammers smarte trekk

Etter 15 minutter av første omgang kom Kotlicas første for dagen. Thomas Larhammer hadde ballen langt nede på egen banehalvdel og tolket Træffs spillmuligheter svært godt, en lang presis pasning opp langs venstresiden ble foredlet inn til Kotlica som avsluttet kontant i mål.

Etter 21 minutter utligna Spjelkavik. Den reduseringa ble kampens mest publikumsomtalte episode. Spilleren som pirka ballen forbi Træff-keeper Sivert Viken Beinset sto i offside, linjemann og dommer godt plassert.

– Jeg så ikke at det var offside, forteller Spjelkavik-trener Tor Hogne Årøy og legger til:

– Vi tapte i dag på at Træff ville mer og var klart bedre enn oss, de var rett og slett langt mer til stede.

Balkan-kameratene

Og til stede var i alle fall Træffs nummer 16. 2-1-målet som kom minuttet etter Spjelkavisk utlingning, var det også klasse over. Arne Amar Kotlica forteller selv:

– Min balkan-venn Cisic gjorde forarbeidet ved å legge igjen ballen til meg med hælen, så skuddfinter jeg og plasserer.

Etter pause og ut andre omgang, hadde Træff en rekke store sjanser. Bare én av dem resulterte i mål.

Ola Eloranta kom med ballen langs dørlinja og inn i Spjelkaviks 16-meter da kampuret viste 65 minutter. Han slo ballen bak keeper og traff Kotlicas tå, som dermed sikret en komfortabel 3-1-seier hjemme på Reknes.

– Vi tok inn tre poeng på Spjelkavik som lå fem poeng før oss på tabellen. Nå er vi to poeng bak, fortatt på tredjeplass, men målet er å bli nummer to, fordi vi er ikke gode nok til å bli nummer en, sier trener Magnus Oltedal.

Jepp – hardt arbeid belønnes

Han tok lørdagens seier som en bekreftelse på at arbeid som er nedlagt betaler seg.

- Vi har spillere som står på, spillere med god kondisjon og fart. Det har vi jobbet med å utnytte best mulig. I dag lykkes vi, forteller han.