Sykkeltalentet fra Eidsvåg, Sondre Andersson Svensli, var søndag med i Arctic Morgendagens Helter-rittet. Sykkelrittet er et samarbeid mellom Arctic Race of Norway, Norges Cyckleforbund og Statoils Morgendagens Helter. Ryttere fra Norge, Frankrike, Skottland, Tyskland, Finland og England deltok.

Møtte Hushovd

71 ryttere stilte til start i gutteklassen, og Andersson Svensli, som sykler for Gauldal Sykkelklubb, syklet inn til en respektabel 24.-plass. Under oppholdet fikk det spesielt utvalgte talentet også møte tidligere verdensmester og sykkelproff Thor Hushovd.

Lørdag inviterte han de unge talentene på talenttreff der Hushovd selv holdt motivasjonsforedrag. Den tidligere verdensmesteren understreket at det kreves ekstrem hard jobbing for å nå elitenivå, men at entusiasme for sporten også er en viktig drivfaktor for å nå toppen.

– Jeg er imponert over talentenes prestasjoner under Arctic Morgendagens Helter-rittet, og den entusiasmen de viser for sykkelsporten. Mitt beste råd til dem er å tørre å utfordre seg selv, spesielt når alt virker å være på sitt tyngste. Det er da man blir bedre, sier Thor Hushovd i en pressemelding fra Norges Cyckleforbund og Statoils Morgendagens Helter.

På proffenes arena

Like før proffene syklet siste etappe i Arctic Race of Norway i sentrum av Bodø, fikk de unge syklistene sykle Arctic Morgendagens Helter-rittet i den eksakt samme traseen. 120 talenter konkurrerte i en 9,7 kilometer lang rundløype, der jentene fullførte 6 runder og guttene 10 runder. I tillegg deltok talentene i en miks-stafett på 16 kilometer.