Træff – Herd 0-3:

Træff går inn i ferie med 0-3 tap for Herd. Patrik Dønheim Hjelmset, Preben Sætre og Petter Holand senket hjemmelaget.

Vertene slet med å komme seg til målsjanser i åpent spill første omgang, mens gjestene i tillegg til scoringa var farlig frempå ved flere anledninger. 0-1 kom etter 14. minutter, da Træff-forsvarer Stian Hagbø Olsen som bakerste mann klarerte ballen rett i Herds toppscorer Ingolfur Örn Kristjansson. Spissen tok med seg ballen inn i feltet før han uselvisk spilte den videre til spissmakker Patrik Dønheim Hjemset. Han fikk dermed en enkel oppgave med å sende Amund Skiris menn i ledelsen.

Redninger

Træffs første sjanse kom etter syv minutters spill. Et godt frispark ble slått fra venstre, og på bakre stolpe fikk Alexander Jonassen hodet på ballen, men avslutningen gikk over målet.

Tre minutter senere fikk hjemmelaget en forsmak på hva som ventet dem senere i omgangen. Et langt innkast inn i feltet, forsvaret fikk ballen unna i første omgang, men andre-ballen falt ned på 16 meter. Avslutningen var god, men det var også Træff-keeper Sivert Viken Beinset. Selv om han måtte gi retur, fikk forsvaret ryddet unna. Etter 31. minutter sendte Arne Amar Kotlica av gårde et skudd fra distanse etter en forsvarsfeil fra gjestene. Keeper Henrik Hagen måtte ut i full strekk, men fikk akkurat avverget mark-kryperen. Like etter var gjestene nære å doble ledelsen, men igjen vartet Beinset opp med en solid redning. Lagene gikk til pause på stillingen 0-1.

Fortjent

Da lagene kom ut til andre omgang hadde trener Magnus Oltedal gjort tydelige grep. Presset var flyttet høgere opp i banen, og Simon Markeng var kommet inn til sin Træff-kamp nummer 100. Det høge presset førte i midlertid til at gjestene spilte seg til to svært farlige situasjoner alene med keeper bare i løpet av omgangens første fem-seks minutter. Ved begge anledningene var Beinset våkent ute og fikk både forstyrret og avverget. Herd presset på utover i omgangen, og etter kvarteret kom 0-2 scoringa. Preben Sætre fanget opp en retur inne i feltet, vendte av to Træff-spillere og kunne enkelt sette ballen ned til venstre for Beinset i Træff-målet.

78. minutter skulle det ta før det tredje målet kom. Petter Holand fikk ballen fra Preben Sætre, og satte ballen i målet.

Foruten Alexander Jonassens ”chip” fra 22 meter etter 85 spilte minutter, som med nød og neppe ble reddet på streken, var Træff aldri nære å true Herd. Dermed tok sunnmøringene tre fortjente poeng med seg fra Reknesbanen.

Skuffet

Etter kampslutt var Træff-trener Magnus Oltedal skuffet, men likevel fattet.

- Vi har hatt en litt tøff periode nå etter en lang periode hvor vi var veldig gode. I dag må vi rett og slett erkjenne at vi taper for et bedre lag. Det er mange faktorer som er med på å gjøre kampen så ujevn som den var. Det går på forflytningen innad i laget, tempoet i ballspillet vårt og duellspillet. I tillegg er de mye bedre enn oss foran begge mål, forklarer Oltedal.

Målene, spesielt i andre omgang kom på unødvendig vis, mener treneren.

- Målene kommer etter  ”klabb og babb” inne i vårt felt, og det burde ha vært unngått. Vi har også et par gode muligheter, men evner dessverre ikke å omsette de i mål. Det straffer seg når man møter et så godt lag, enkelt og greit. Skulle vi hatt en sjanse i dag, måtte vi spilt opp mot vårt aller beste.

Slet i åpent spill

- I første omgang hadde vi bestemt oss for å gå ut for å slå en del langt, helt til kampen hadde fått satt seg. Det hjalp oss med å ha bedre kontroll bakover tidlig i kampen, men da skapte vi tilsvarende lite fremover i banen. Noe av grunnen er nok også at vi har manglet fem-seks spillere de siste kampene og fire spillere i dag. Det merkes selvfølgelig.  Det er ikke lett for laget å få satt seg skikkelig når det blir sånn, dessverre, konstaterer han.

Etter tapet i forrige runde mot Bergsøy, etterlyste Oltedal innsatsvilje og tæl. Og selv om det også ble tap i dag, det tredje i rekken, synes han laget ville mer enn tidligere.

- Spillerne står bra på i dag. De hadde nok like lyst å vinne denne kampen, som det jeg hadde. Men i dag strakk vi rett og slett ikke til mot et svært godt Herd-lag. Grunnen til tapet handler det først og fremt om kvalitet, ikke mangel på innsats.

Skryter av Beinset

Keeper Sivert Viken Beinset ble fullt fortjent kåret til banens beste Træff-spiller, og holdt laget inne i kampen lenge.

- Sivert fortjener skryt i dag. Han er en av våre beste spillere, så at han gjør en solid kamp overrasker vel ingen. Han var med på å holde oss inne i kampen over en lengere periode.

Hvordan oppsummerer du nå vårsesongen dere har hatt?

- Det lå lenge an til å bli en veldig god vårsesong, men siden vi gikk på tre strake tap på tampen her nå, kan vi vel ikke kategorisere den som noe bedre enn en helt ok første halvdel. Selv om vi tapte borte for nettopp Herd i serieåpningen, løftet vi oss voldsomt utover våren. Da er det kjipt at vi går på de tapene vi gjør, nå helt på slutten. Men samlet sett tror jeg vi har fått de poengene vi har fortjent.

Ni poeng opp til serielederen

Nå har det blitt en solid luke opp til Herd, så det må vi utfordre spillerne litt på etter sommeren. Vi kommer til å ta en prat å bli enige om hva som er det realistiske målet for høsten nå. Sånn det ser ut nå, er vi i gruppa som kommer til å kjempe om 2.plassen, avslutter Oltedal.

Træff og 3. Divisjon avdeling 8 tar nå sommerferie. Neste kamp er borte mot Florø 2, søndag 7. August.

Træff stilte følgende lag: Sivert Viken Beinset - Henrik Hjelle(Preben Hestad fra 72.), Bjørnar Eltervåg, Stian Hagbø Olsen(Simon Markeng fra 46.), Sander Grimelid(Rolf André Bratli fra 82.) - Andreas Stavneli, Ola Stranden Andersen(Agua Obiech fra 72.), Thomas Larhammer, Alexander Jonassen - Arne Amar Kotlica(Stian Samdal fra 72.), Tobias Rødseth.