Træff – Rollon 2-0: Etter to år med masing fikk Stian Samdal endelig spille spiss. Midtstopperen svarte med å score det avgjørende målet da Træff slo Rollon. Samdal ble byttet inn mot slutten av 3. divisjonsoppgjøret på Reknesbanen lørdag. Fem minutter før full tid utnyttet han en misforståelse i gjestenes forsvar, rundet keeper og satte 2-0 i åpent mål. Da hadde Træff-angriperne misbrukt en rekke muligheter til å putte på det viktige andremålet.

- Det var deilig å få sette den avgjørende scoringa og punktere kampen. Jeg har spurt Magnus (Oltedal) om å få spille spiss i to år nå, mest på fleip og litt på alvor. Det var artig å få sjansen, smilte 22-åringen etterpå.

Midtstopperen har fortid i Rival og har spilt rundt 50 A-kamper for Træff siden overgangen i 2013.

- Jeg har slitt med skader og har vært inn og ut av laget i år. Sist spilte jeg nitti minutter i forsvar, det går greit så lenge jeg teiper begge anklene. Det er sunn konkurranse i Træff nå, og det er veldig positivt. Folk støtter hverandre og spiller for laget. Det er god moral i gruppa, og det er viktig. Jeg tror det er noe av årsaken til at vi spiller bra og vinner kamper for tida, sa Samdal.

Træff tok ledelsen etter 28 minutter. Et fint angrep endte med at debutant Simen Varhaugvik spilte gjennom Arne Kotlica, som plasserte ballen vakkert i hjørnet.

- Vi er vant til at det er store utskiftninger i laget om sommeren, noen studenter flytter fra byen og andre skal i militæret. Men vi har mange unge spillere som kommer opp, Simen gjorde en fin omgang og slo en assist i dag. Det er Magnus sin fortjeneste at det gror godt i klubben, sa Stian Samdal.

Trener Oltedal konstaterte at seieren var fortjent, men ville helst hatt den andre scoringa mye tidligere i kampen.

- Vi vet at det oppstår tilfeldigheter på cornere og dødballer, derfor var vi aldri helt sikre på seieren. Vi hadde nok muligheter til å score før det var fem minutter igjen, sa treneren.

Oltedal gledet seg også over at urutinerte unggutter som gossingen Simen Varhaugvik (18), sunndalingen Sander Grimelid (20) og Træffs egen Jon Jæger (21) gjorde en solid innsats fra start.

- Simen er junior og kom til oss i vinter. Han har gode ferdigheter og er en veldig spennende spisstype. Han gjorde det bra i dag, selv om han spilte full kamp mot Vestnes Varfjell i 4. divisjon for to dager siden, sa Oltedal om spissen med fortid i Gossen og Midsund.

- I dag hadde vi sju mann borte med sjukdom, skade og karantene. Da er det viktig at ungguttene står fram, fastslo Magnus Oltedal.

Aller best av Træff-spillerne var Anders Hagset Stavnesli (20) som la ned en formidabel innsats gjennom hele kampen.

Vi fulgte kampen:

Kampstart: Kampen er i gang. Træff har mange faste spillere ute med sjukdom, skade og karantene. Mange unggutter er med i dagens tropp. Spissen Simen Varhaugvik (18) debuterer i 3. divisjon.

10 min. Lite spill og mye sparking på Reknesbanen de første ti minuttene. Så får Træff kampens første mulighet, men skuddet fra Jon Jæger blir blokkert av et Rollon-bein i siste liten.

20 min. Træff har er lite initiativ i kampen, uten å trenge helt gjennom gjestenes forsvar. Arne Kotlica har vært nærmest med et par forsøk.

28 min. 1-0 til Træff etter 28 minutter! Fint angrep som ender med at Simen Varhaugvik spiller elegant gjennom til Arne Kotlica. Han plasserer ballen vakkert i hjørnet.

35 min. Ny mulighet til Træff etter 34 minutter. Hardt og godt innlegg fra venstre som spretter foran mål, Varhaugvik er i ubalanse og header i nettveggen.

Pause: Træff går til pause med 1-0-ledelse. Rollon kom til to farlige sjanser etter hjørnespark i sluttminuttene, men hjemmelaget slapp med skrekken.

45. min: Andre omgang har startet. Træff har tatt ut Varhaugvik og satt inn Simon Markeng på topp.

50. min: Stor dobbeltsjanse til Træff etter fem minutter. Kaptein Stian Rødal drar seg elegant gjennom forsvaret til Rollon, men keeper redder begge avslutningene.

60. min: Markeng river seg løs etter en corner og smeller til på hel volley. Ballen suser like over tverrliggeren. En halv time igjen av kampen.

75. min: Fortsatt 1-0 til Træff. Hjemmelaget kontrollerer kampen og bør ro i land seieren. Innbytter Stian Samdal serverer Markeng som skyter godt, keeper slår over.

85 min: 2-0 til Træff! Innbytter Stian Samdal utnytter en misforståelse i Rollon-forsvaret, runder keeper og setter Træffs andre scoring i åpent mål.

90 min: Træff vinner fortjent 2-0 og befester posisjonen i tabelltoppen.