Det var bare fem minutter igjen å spille på Reknesbanen i lørdagens 3. divisjonskamp da Agwa Okout Obiech formelig dunket Træff inn i kampen for fullt. Innbytteren dempet ballen inne i feltet og skjøt hardt i mål med venstrevolleyen. En vakker scoring av 20-åringen.

- Det er godt å bidra med scoring og ett poeng er viktig. Men nå tenker jeg mest på at jeg kunne scoret ett mål til og vi burde vunnet denne kampen, sier Obiech til Rbnett.

Midsund-gutten har spilt for Molde 2 de siste sesongene. I januar meldte han overgang til Træff.

- Jeg fikk ikke mange muligheter i Molde, men går ikke rundt og bærer nag for det. Jeg valgte Træff fordi det er et godt lag med ambisiøse spillere og trenere. Jeg ville prøve noe nytt og har utviklet meg det siste halvåret. Jeg får bruke fysikken min mer på trening her, sier Obiech.

Han slet med en rift i lysken da han kom til Træff og mistet to måneder av oppkjøringa. Nå nærmer han seg omsider toppformen, men Molde-laget får ikke beholde den storvokste spissen lenge.

- Jeg er ferdig i Toppidrettsklassen til sommeren og skal flytte til Oslo for å studere. Derfor blir det trolig ikke spill for Træff fra høsten. Det er mest aktuelt med en overgang til Ullern, sier Obiech om Oslo-laget som spiller i 2. divisjon avdeling 1.

Trener Magnus Oltedal erkjenner også at spissen trolig er tapt for Træff etter sommeren.

- Han flytter til Oslo, sånn er det. Vi skulle gjerne beholdt Agwa for han har mange gode kvaliteter. Samtidig kommer det trolig noen spennende spillere inn i troppen, så jeg håper vi kan være styrket når høstsesongen starter, sier Træff-treneren.

Etter seks strake seirer fikk ikke hjemmelaget skikkelig flyt i spillet sitt mot Stryn lørdag. Tre minutter etter pause tok gjestene ledelsen ved Anurathan Velalakan. Han fikk stå helt alene etter passivt spill og en svak avklaring i Træff-forsvar. Først fem minutter før slutt kom den fortjente utligninga til Obiech.

- Stryn var bra, et tøft og vanskelig lag å møte. Men vi ga dem muligheten til å ta ledelsen og få kampen sånn de ville. En periode midt i andre omgang virket vi oppgitte, det så nesten ut som spillerne hadde gitt opp. Det var skuffende, sier Oltedal.

Han gjorde flere offensive bytter, og de siste tjue minuttene var det kaos i Stryn-forsvaret.

- Det skjedde mye, spesielt rundt Agwa, og da fikk vi det trykket vi hadde manglet. Han er bevegelig, flink med ballen i beina og en god avslutter. Han kunne også scoret et mål til i dag. Det var bra at vi sikret det ene poenget, men ut fra kvaliteten på lagene burde vi tatt tre. Cornerstatistikken var 13-1. Det forteller litt om kampbildet, fastslår Magnus Oltedal.

Herd vant hele 10-0 mot bunnlaget Surnadal i sin kamp lørdag. Dermed topper Herd nå 3. divisjonstabellen med bedre målforskjell enn Træff. Begge lagene har 19 poeng etter åtte serierunder.

Vi fulgte kampen mot Stryn med scoringsvarsel og de viktigste hendelsene:

1. min: Kampen er i gang!

30. min: Stryn åpnet best og kom til to store sjanser i starten. Træff har overtatt banespillet og fører kampen. Øyvind Øverås har vært nærmest scoring med en heading over mål. 0-0 etter en snau halvtimes spill på Reknesbanen.

45. min: Målløst til pause. Træff har hatt initiativet i siste halvdel av omgangen, men sliter med å omsette presset i de helt store sjansene. Serielederen må heve kvaliteten et hakk for å slå Stryn, som ligger på 10. plass før helgas serierunde.

48. min: 0-1. Stryn tar ledelsen på et vakkert volleyskudd i hjørnet. Anurathan Velalakan får stå helt alene etter passivt spill og en svak avklaring i Træff-forsvaret.

56. min: Stor sjanse til Træff etter 56 minutter. Sander Grimelid slår en perfekt corner på bakerste stolpe der Simon Marken treffer litt feil med panna og header i nettveggen.

62. min: Ny kjempemulighet til Træff. Innbytter Agwa Obiech rydder plass for Stian Rødal som skyter hardt og godt, men Stryns keeper gjør en god redning.

80. min: Lagene har hatt hver sin mulighet. Stryn nær 0-2 på et langskudd som strøk over tverrligger. Så dro Obiech seg fri og slo ut til Ola Eloranta som skjøt rett på keeper. Ti minutter igjen.

85. min: 1-1! Agwa Obiech demper ballen i feltet og banker inn 1-1 med venstrefoten. Klassescoring av Træff-spissen. Fem minutter igjen å spille.

90. min: Slutt på Reknesbanen. Kampen endte 1-1 etter at Træff hadde flere farlige sjanser i sluttminuttene. Hjemmelaget hadde fortjent seieren.