Træff vant kampen 4-2, tok sin tredje strake seier og fikk samtidig revansj for 0-2-tapet mot KFK i cupkvalifiseringa i vår.

- Det ble en veldig spesiell kamp, jeg tror ikke jeg har opplevd noe liknende. Når du spiller i overtall settes det større krav til både konsentrasjon og balltempo. Det vanskelig å trene på slikt. Men vi vant begge omgangene, og jeg er godt fornøyd med gjennomføringa, oppsummerte Træff-trener Magnus Oltedal.

Kjeftet på seg rødt

Lagene fikk hvert sitt straffespark, KFK fikk begge rødkortene. Mahmoud El Haj fikk direkte marsjordre ti minutter før pause, etter å ha løpt Træff-innbytter Thomas Larhammer ned etter en duell og påfølgende krangel. Larhammer og Træff-keeper Sivert Beinset fikk gult  kort etter denne situasjonen, det samme gjorde KFKs Jan Roger Angvik.

Angvik gikk av banen like etterpå, men kom inn igjen et par minutter seinere. Da fikk han nytt gult kort umiddelbart – og dermed rødt - av dommer Per Iver Skrøvset.

- Det fikk han fordi han sparket til noen flasker ved innbytterbenken og i tillegg kjeftet på assistentdommeren, forklarte dommeren etter kampen. Det betydde to spillere i undertall for nordmøringene i over én omgang.

Snudde kampen

Jan Roger Angvik ga KFK ledelsen 1-0 på kampens første straffespark, midtveis i første omgang. Tre minutter seinere var det Træffs tur fra straffemerket, og Arne Amar Kotlica satte inn utlikningsmålet. Kotlica hadde for øvrig store sjanser for Træff både tidligere og seinere i kampen.

Alexander Jonassen headet Træff i 2-1-ledelse etter 33 minutters spill, før utvisningene kom. Jonassen signerte også 3-1-målet sju minutter ut i andre omgang. Øyvind Øverås økte til 4-1 med et godt venstrebeinsskudd etter 71 minutters spill. Træff hadde bra kontroll i overtallet i andre omgang, selv om de ni KFK-spillerne jobbet godt og faktisk fikk sitt reduseringsmål da John Erik Klinge headet inn 2-4 sju minutter før slutt.

Foran lørdagens seriemøte sto KFK med fire poeng etter 4-2-seier hjemme over Rollon, 1-7-tap borte mot Hødd 2 og 2-2 hjemme mot Volda. Træff på sin side tapte 1-2 borte mot sterke Herd i sin åpningskamp, men vant 3-1 hjemme mot Florø 2 og 2-1 borte mot Sogndal 2 i de neste kampene.

Kampreferat:

23. min. 0-1: KFK tar ledelsen på Reknesbanen lørdag ettermiddag. Jan Roger Angvik på straffespark.

30. min. 1-1: Træff utligner ved Arne Amar Kotlica.

33. min. 2-1: Træff har snudd kampen. Alexander Jonassen med en flott heading i mål.

35. min: To røde kort! Først til KFKs Mahmoud El Haj. Amper stemning etter situasjonen og tre andre får gult kort. Jan Roger Angvik én av dem. KFK-spilleren blir så sint at han forlater banen i tre minutter, og dermed nytt gult kort når han kommer inn igjen. KFK må dermed spille over én omgang med to spillere i undertall.

45. min: Lagene tar pause på stillingen 2-1.

52. min 3-1: Træff øker ledelsen. Alexander Jonassen scorer sitt andre for kvelden.

71. min 4-1: Ny Træff-scoring. Denne gangen er det Øyvind Øverås som setter ballen i mål.

82. min 4-2: Kristiansund får inn en scoring. Det er John Erik Klinge som pynter på et dårlig resultat for gjestene.