– Hadde jeg satt alle pengene jeg har brukt i banken, ville jeg sikkert vært mangemillionær. Men jeg ville ikke vært foruten alle disse opplevelsene, sier Riksfjord.

5 nordiske mesterskap

57-åringen fra NMK Molde har drevet med motorsport i 43 år. Dette er Riksfjords 33. sesong som utøver i motocross eller roadracing. Han ble nordisk mester første gang i 2000 og har vært på pallen internasjonalt mer enn 80 ganger.

– Målet mitt i 2016 er å vinne nordisk mesterskap sammenlagt. Jeg har var nære på de to siste årene, men endte med to tredjeplasser. Også i år vil jeg kjøre en 2-takts Yamaha 250 cm racer, der har jeg to komplette sykler og en ekstra motor, forteller Riksfjord.

I 2017 og 2018 vil han konkurrere i to klasser: 250 2-takt og 350 4-takt. Mekanikerne bygger nå ny motor til sykkelen han tidligere har vunnet fem nordiske mesterskap og ett EM med.

Treningsleir i Spania

Team Riksfjord består fortsatt av samboer og teamleder Bente Aas, samt mekanikerne Jan Tore Sandøy, Arne Peder Grøvdal og Kjartan Runde.

Etter trening og testing i spanske Cartagena den siste uka er Riksfjord klar for siste finpuss på Vålerbanen i april.

Sesongen starter i Finland 19. mai. Deretter kjøres en runde på Vålerbanen i juni, samt i svenske Linköping og Karlskoga i august.