VAXSJØ: Live Solheimdal (19) ble nummer seks på 3000 meter under helgas nordiske innendørslandskamp i Sverige. Det var hun ikke veldig fornøyd med.

– Det viktigste var at jeg sikret noen poeng som gjorde at vi ble nummer to i landskampen, oppsummerer hun. Sverige vant klart. Norge slet seg hårfint foran Finland.

Flytter til Oslo

Jenta fra Skåla setter nå kursen mot Oslo. Hun bodde tidligere en periode i Steinkjer, men de siste årene har hun bodd hjemme.

– Det blir lett litt av og på treningsmessig når alt skal gjøres alene. Derfor vil jeg i løpet av vinteren finne meg en leilighet i eller tett på hovedstaden. Da melder jeg også overgang fra Steinkjer til Vidar, sier Live som ser fram til å etablere seg i et større treningsmiljø.

– Det vil nok helt sikkert få en positiv innvirkning på min videre utvikling, mener hun.

Live har ikke konkurrert siden desember da hun ble nummer 19 under EM terrengløp.

– Jeg hadde en lang utendørssesong. Derfor vil jeg ikke prioritere å løpe inne denne vinteren, sier Live.

Var usikker

Live innrømmer at hun var svært usikker på formen før helgas løp.

– Jeg skal ikke satse innendørs i vinter, sier Live som likevel gladelig stilte til start da landslaget trengte henne.

Hun ble beste norske på 3000 meter. Det var ingen bombe.

– Mine 9.56 er nesten identisk med det jeg gjorde for tre år siden. Etter det har jeg ikke løpt distansen innendørs. Jeg tar likevel dette med stor ro. Jeg kjenner at potensialet og kapasiteten er der, men i dag klarte jeg bare ikke å få det ut, beklager Live som i forkant hadde håpet å komme ned mot 9.30. Bronsen gikk på like i overkant av det.

For tøffe OL-krav

Live løp lag EM for senior i Russland i sommer. Hun deltok da også på junior-EM i Eskilstuna med syvendeplass som beste enkeltresultat.

– Det er ikke U23-VM i sommer. Kravene til Rio OL er nok for tøffe, men kom igjen i 2020, sier Molde-jenta som presiserer at ambisjonene er store.

Denne sommeren får hun likevel neppe løpe internasjonale mesterskap siden OL er eneste alternativ.

– Det er 10.000 meter som i øyeblikket er min favoritt. Det blir det nok også i framtida, avslutter hun.