– En vanvittig reise

For tre sesonger siden spilte Hanne Rokstad Dalen 4. divisjonshåndball for Kristiansund. Nå kjemper hun for å unngå nedrykk fra eliteserien.

Sikter høyt MHK-spiller Hanne Rokstad Dalen har tatt steg for steg i MHK-trøya. – Jeg jobber for å bli bedre hver dag, så er det bare å se hvor langt det kan nå. Jeg trener jo ikke for ingenting, sier jenta fra Frei. Her på Molde videregående skole hvor hun går siste året på toppidrettslinja.  Foto: ERIK BIRKELAND

Sport

– Det har vært uforventa og helt vanvittig. Jeg kom jo fra 4. divisjon i Kristiansund, og skulle spille 2. divisjon her i Molde. Plutselig var vi i eliteserien, sier 19-åringen som ble MHK-spiller før 2013/2014-sesongen.

Skadd i fjor

Hun har altså vært med MHK-laget som har tatt kjappeste vei fra 2. divisjon og til eliteserien. Fjorårssesongen i 1. divisjon ble imidlertid ikke som håndballtalentet hadde håpet. En ryggprolaps gjorde at hun bare fikk med seg de fire første kampene, og i januar i fjor ble hun operert. Rokstad Dalen var ikke tilbake på parketten før i slutten av april.

– Det var ganske tungt. De første kampene jeg fikk være med på vant vi jo også. Vi vant kamper som vi trodde var mye tøffere enn det de viste seg å være. Det var utrolig morsomt, og vi hadde en utrolig bra lagmoral. Så jeg skulle selvsagt ønske jeg kunne vært med hele den sesongen, sier bakspilleren.

Usikker på framtida

Ryggskaden gjorde at hun hadde forventet mindre spilletid i årets sesong. Det har det også blitt, men nordmøringen syns hun har fått mye tid på parketten.

– Jeg hadde egentlig forventet å måtte stå over flere kamper i år, og ikke være med så mye i troppen. Så kunne jeg heller bruke Molde 2 i 2. divisjon til å spille meg i gang igjen. Egentlig syns jeg det har vært overraskende mye spilletid for min del, sier hun.

19-åringen er inne i sitt siste år på toppidrettslinja på Molde VGS, men hun er fortsatt usikker på hva hun kommer til å gjøre til høsten.

– Det har jeg heldigvis et par måneder til å bestemme meg på. Jeg er litt usikker. Jeg trives kjempegodt her, men samtidig må jeg også tenke på studier. Jeg får bruke den tida jeg har til å tenke godt på det, forteller hun.

Jumboplass

Søndag venter HK Halden på Idrettens Hus, mens Rælingen kommer på besøk allerede førstkommende onsdag. Etter at Skrim Konsgberg slo Oppsal i midtuka, ligger MHK på sisteplass i eliteserien.

– Det er tøft for laget selvfølgelig. Vi lå på kvalik-plassen, og nå ligger vi nederst. Men det er tett i bunnstriden. Om vi klarer å ta de poengene vi bør ta, samtidig som de andre lagene ikke tar overraskende mye poeng, så skal muligheten for å holde oss i eliteserien fortsatt være gode, mener Rokstad Dalen.