Aukra Arena klar før jul

Aukra Arena reiser seg raskt, og blir klar til bruk før jul.

Fotball ute og inne: Den nye fotballhallen bygges like ved kunstgressbanen på Gossen. Anlegget skal stå klart til bruk om cirka to måneder.   Foto: Brunes foto, Kjell Stian Brunes

Sport

Spillerne på Gossens 18–19 fotballag kan se fram til en flott julegave. Denne uka startet arbeidet med å reise øyas nye fotballhall. Går det som idrettslaget håper, kan hallen tas i bruk i god tid før jul.

Det er ikke bare de mange organiserte treningene som vil dra nytte av kunstgress under tak. Også den uorganiserte aktiviteten vil slippe til i den uoppvarmede plasthallen.

Trond Ljoså, medlem i anleggskomiteen forteller at ideen om en slik hall ble født for tre år siden.

Vedlikeholdsfri

 – Vårt slagord; Norges triveligste idrettslag vil bli godt synlig ute på hallveggen sammen med navnet Aukra Arena. Dette skal være gossingenes hall. Også derfor er de uorganiserte treningene viktig. Hallen kommer til å stå åpen fram til at dørene låses automatisk på kveldstid.

Vi gjør det på den måten for å skape aktivitet. Vårt ønske er at flest mulig skal føle eierforhold til hallen. Vi gjennomfører nå en besøksrunde til Gossens husstander. Gavebrev-aksjonen er viktig økonomisk, men viktig også for at mange skal føle at de har vært med og fått til dette, sier Trond Ljoså.

Spleiselag

Han forteller at rundturen med gavebrevene en kveld denne uka alene innbrakte 150.000 kroner. Det hjelper godt på i arbeidet med å skaffe til veie de 800.000 kronene som kunstgresset koster. Den delen av prosjektet er det idrettslaget tar seg av.

Går det som de håper vil idrettslaget motta spillemidler til den 40 x 60 meter store fotballflata. Selve plasthallen til 6 millioner kroner er Aukra kommune sitt bidrag. Før den finske leverandøren denne uka startet sitt arbeid med stålkonstruksjonene og den store plastduken, var det gjort et betydelig grunnarbeid.

Tilhørighet og bolyst

– Her har bedriftene på Nyhamna vært med og bidratt med arbeidsinnsats. Som gjenytelse får deres ansatte bruksrett i hallen. Vår organisering med mange involverte skal gjøre det slik at mange av dem som bor og jobber på Gossen skal føle tilhørighet til hallen. Positivt er det også at det blir frigjort tid til håndball, volleyball, klatring, idrettsskole og andre aktiviteter i Aukrahallen når fotballtreningene flyttes til nyhallen, sier Ljoså.

– Urettferdig

At kulturdepartementet ikke gir spillemidler til hallen, kun til kunstgressbanen, synes leverandøren er urettferdig.

– Dersom Gossen IL skulle bygd en fotballhall som skulle gitt dem spillemidler, måtte de bygd mye større og dyrere. Nå får de en hall tilpasset deres behov. Slik er det også på mange andre steder i landet. Derfor burde slike mindre fotballhaller vært berettiget spillemidler, sier Hans Christian Virik som er Best-Hall sin representant i Norge.