Søstrene valgte hjemmebegravelse for far. – Det ble helt riktig

– Jeg kunne ikke tenkt meg noe annet. Dette var plassen hans pappa.

FØLTES RIKTIG: Flere velger utradisjonell begravelse. Søstrene Ann-Christin Lingås Henøen (t.v.), Wenche Iren Lingås og Sissel Elin Lingås valgte å holde begravelsesseremonien for faren hjemme på gården Groven. T.h. Gunhild Rolandsen, Fræna begravelsesbyrå.   Foto: Vidar Myklebust

Reportasje

Ann-Christin Lingås Henøen ser utover Frænafjorden. Hun sitter sammen med søstrene Wenche Iren og Sissel Elin i stua på garden Groven på Løset. De snakker om 17. august. En fantastisk flott sommerdag, da familien var samlet på gården for å ta farvel med faren Svein Arvid . Det var blå himmel og full sommer. På stua sto kista. Det var pyntet med blomster og siste hilsener, en av farens musikervenner spilte piano. Familie og venner var samlet i kjente omgivelser, barna gikk ut og inn av huset, Ann-Christin følte det var helt riktig.