JENDEM: Nils Eilertsen har jobbet for G-Sport Roseby i en årrekke, og det gjør han fortsatt. Men han har såpass mange andre jern i ilden at han er nede i en 40 prosent stilling i sportsforretningen. Han trives så godt der at det er gått sport i å fortsette.

Men Nils tenker også i andre baner. I sommer var han i gang med Molde Søppeltaxi. Det eneste som trengs er en varebil eller to. Og det har 32-åringen.

Ikke kapitalkrevende

– Jeg har en stor arbeidsbil, en 2004 VW LT med et lasterom som tar ti kubikk. Og så har jeg en mindre varebil i tillegg. Mer trengs ikke for å starte søppeltaxi, et konsept jeg har sett fra større byer, og som jeg har tro på også i dette markedet, sier Nils Eilertsen til Romsdals Budstikke.

32-åringen kommer fra Molde, men er bosatt i Nybyggervegen på Jendem sammen med kona Camilla, tre katter og en innekanin. Nils har også et oppussingsprosjekt i Elnesvågen. Og så kjører han altså søppel for folk som ikke gjør det sjøl.

– En søppeltaxi tilbyr henting av søppel og avfall for innlevering til nærmeste miljøstasjon. Mitt område er Molde, Fræna og Eide. Dette er et tilbud for de som ikke har bil sjøl, eller kanskje de har så mye søppel at de trenger henger eller varebil. Det kan være eldre personer som trenger hjelp med tunge løft. Rydding av kjeller og garasje. Det er mye tungt som folk skal kaste. Det være seg møbler, vaskemaskin, kjøleskap eller en full opprydding av kjeller og loft. Da kan søppeltaxien utføre oppdraget, sier Nils Eilertsen.

Flyttehjelp

Han tilbyr også flyttehjelp og mindre transportoppdrag. Det gir flere bein å stå på.

– Planen er at jeg etter hvert skal kunne leve av denne virksomheten, for eksempel tre dager i uka. For jeg har ingen planer om å slutte helt på G-Sport. Ja takk, begge deler.

– Foreløpig ser det bra ut. Responsen har slett ikke vært dårlig. Jeg er jo rimelig alene i denne bransjen. Det har blitt mange turer til RIR, og flere skal det bli, sier 32-åringen.

Tusenkronersspørsmålet er hva det koster å leie en søppeltaxi. – Jeg har en fast pris på 1995 kroner for full pakke med den store bilen, inklusiv det jeg betaler til RIR. Da gjør jeg hele jobben fra a til å. Det blir dyrere hvis lasten er over 700 kilo, men det er den sjelden. For mindre oppdrag er prisen selvsagt lavere, sier Nils.

Romsdals Budstikke kom over søppelfirmaet på ei plakattavle på Kiwi. Han har også annonsert i lokalavisa, men det er først og fremst Facebook som er markedsføringskanalen. Og så jungeltelegrafen.

– Jeg er bare i en startfase. Dette kommer til å ta tid. Men erfaringene hittil er positive. Det er nok en del folk som kan trenge hjelp til å bli kvitt alt de egentlig burde ha kastet.

Nils Eilertsen (32) har plass til ti kubikk med søppel i den største varebilen sin. Foto: Eirik Heen