Sertifikat for minibuss ikke lenger nok for helsearbeidere, blir dyrt for kommunen

– Vi må bare godta det

Helsearbeidere med sertifikat for minibuss har i alle år skysset brukere til og fra dagsenter. Det er det slutt på. Kravet om yrkessjåførkompentanse slår brått inn og koster kommunen store summer.

Gode busser: Hjelpepleier Elisabeth Gravdehaug og enhetsleder Kristin Eidem har i en årrekke kjørt minibuss med brukere til og fra dagsenteret på Råkhaugen. Med vanlig minibussertifikat. Det går plutselig ikke lenger. De sliter med å forstå logikken bak endringen. 

Pluss +

molde: – Vi forstår det ikke, men vi godtar at forskriften er tolket sånn. Dermed er alle våre helsearbeidere med minibussertifikat nå enten ferdig med, eller i ferd med, å ta pålagt kursing for å få yrkessjåførkompetanse, sier enhetsleder Kristin Eidem ved Råkhaugen omsorgssenter.